Categories Baschet

Oradea pierde pe final in Israel si rateaza calificare mai departe

În cursul serii de miercuri 29 ianuarie, campioana Româmniei la baschet masculin și anume CSM U Oradea a jucat în Israel, în cadrul etapei a 5-a din grupele principale ale FIBA EuroCup, pe terenul celor de la Ironi Ness Ziona. Bihorenii aveau nevoie de victorie pentru a mai spara prin jocul rezultatelor la o calificare miraculoasă în faza sferturilor de finală ale întrecerii.

Din păcate pentru ei nu s-a întâmplat așa și în cele din urmă au cedat cu scorul de 77-85 (19-23, 22-13, 16-26, 20-23). În urma acestei înfrângeri, Oradea nu mai are practic nicio șansă de calificare, în condițiile în care au doar două victorii și trei înfrângeri.

Disputa a avut două reprize diametral opuse, în prima parte bihorenii au avut un tonus mult mai bun și au impus ritmul partidei în timp ce în partea a doua gazdele au jucat mult mai organizat, roș-albaștrii au ratat o serie de aruncări deschise și acest aspect a făcut diferența în final.

Una pesta alta a fost o repetiție extrem de bună în vederea viitoarelor participări în Cupele Europene, un plus la capitolul experiență iar orice joc internațional oficial în compania unor echipe din campionate puternice sunt ceva unic pentru jucătorii romîni, care suferă la acest nivel. Watson & Co. sunt în fața unei noi provocări, pe data de 2 februarie în Arena Antonio Alexe vine Dinamo Știința pentru un meci care trebuie abordat cu cea mai mare seriozitate pentru ca în perioada 10-11 februarie la Cluj Napocă să aibă loc Final Four-ul Cupei României.

Campioana este calificată și va juca în prima semifinală cu același adversar și anume Dinamo Știința. În cazul unui succes a dpoua zi vor juca marea finală, cu trofeul pe masă având ca adversară pe U BT Cluj sau BC Timișoara.

În celălalt joc al grupei, Clujul a reușit la ultima fază să se impună în fața celor de la Tsmoki Minsk,

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Cook 28 puncte, Limanod 15 de la învingători, respectiv Zekovic 17, Broussard și Watson câte 15 puncte fiecare.

About Author