Aston Martin apare in Formula 1 din 2021

Echipa de Formula 1 Racing Point se va numi de la începutul sezonului 2021 Aston Martin, după ce patronul Lawrence Stroll a intrat în acţionariatul producătorului britanic de automobile de lux, care se confruntă cu probleme financiare, informează presa internaţională.

Omul de afaceri canadian a cumpărat cu 182 de milioane de lire sterline (217 milioane de euro) o proporţie de 16,7 la sută dintre acţiunele companiei Aston Martin Lagonda.

Stroll va colabora cu conducerea Aston Martin pentru o acţiune de „fundrising” care să-i mai aducă producătorului britanic un capital de încă 318 milioane de lire sterline (379 de milioane de euro).

Acordul cu Stroll prevede ca numele Aston Martin să fie folosit în Formula 1 pentru o perioadă de zece ani. Aston Martin are un contract de sponsorizare cu echipa Red Bull, care va înceta până la finalul anului 2020.

Lawrence Stroll are o avere estimată la 2,6 miliarde de dolari, potrivit Forbes, făcută mai ales de investiţii în domeniul modei, în mărci ca Pierre Cardin, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger şi Michael Kors.

În august 2018, el a cumpărat echipa Force India şi a transformat-o în Racing Point, pentru ca fiul său Lance Stroll să piloteze în Formula 1. Al doilea pilot al echipei este mexicanul Sergio Perez.

About Author