Categories Baschet

Campioana se califica fara probleme in Final Four-ul Cupei Romaniei

În cursul după-amiezii de joi 16 ianuarie, campioana României la baschet și anume CSM U Oradea a jucat la Craiova, cu SCM U partida retur din cadrul turului secund al Cupei României.

La adăpostul celor 11 puncte din tur, orădenii au reușit să mențină un ritm bun și să conducă în marea majoritate a timpului, pe tabela de marcaj. Cum era de așteptat, roș-albaștrii s-au impus în cele din urmă și în retur de astă dată mult mai lejer cu scorul de 77-65 (20-19, 20-15, 16-18, 21-13).

După un prim sfert în general echilibrat, experiența net superioră a formației lui Cristian Achim a făcut diferența în special la acțiunile individuale ale lui Brossard. În partea a doua, Craiova a reușit la un moment dat să restabilească egalitatea, dar nu a avut puterea de a trece la conducere. Fără nicio șansă de calificare, oltenii nu au mai forțat pe final, iar bihorenii au rulat tot lotul, pentru a da posibilitatea și celor care joacă mai puțin să acumuleze minute.

Așadar, gruparea din municipiul de pe Crișul Repede este ultima echipă calificată în Final Four-ul Cupei României, competiție pentru care Oradea îli va depunde candidatura de organizare. Alături de orădeni s-au mai calificat, Clujul, Dinamo și Timișoara.
Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Broussard 18 puncte, Richard 12 de la învingători, respectiv Omari Mulumba 20, Laser 14.

Cele două echipe se vor întâlni din nou în aceeași locație, sâmbătă 18 ianuarie de astă dată în Liga Națională de baschet masculin.

About Author