Categories Baschet

CSM-ul si-a aratat limitele in fata unui adversar net superior

În cadrul rundei a treia a FIBA EurpoCup, CSM U Oradea campioana României la baschet masculin a cedat miercuri 8 ianuarie în Arena Antonio Alexe scor 73-89 (17-21,17-25, 22-18, 17-25) în fața celor de la Tsmoki Minsk, de 11 ori campioana Belarusului.

A fost un meci dominat cu unele mici excepții de formația vizitatoare mult mai dinamică și motivată care a făcut diferența prin individualitățile de care dispun.
Orădenii au început bine meciul reușind să se impună la cârma partiidei, conducând cu 9-4, dar oaspeții au venit peste campioana noastră, Lowery fiind jucătorul decisiv care a marcat de la distanță și a înclinat balanța în favoare lor. După evoluții bune, Richard a fost mult mai strâns marcat iar apărarea formației oaspete era una foarte exactă. Roș-labșatrii au avut mari probleme în tentativele de a arunca către panoul advers.

Din păcate pentru ei nici cei veniți de pe bancă nu au fost mai inspirați, iar după primul sfert, formația din Belarus era deja în avantaj.
Sfertul al doilea a fost dominat mult mai clar de Mirkovic & Co, fostul jucătoral CSM-ului, în tricoul advers conducând cu mult calm fiecare atac, fără să piardă nicio posesie. Baciu sau Zekovic nu le-au făcut față lui Gavrilovic sau Veremeenko, jucători mult mai puternici și mai valoroși, atât sub propriul panou, cât și sub panoul advers.

Oradea practic nu a beneficiat de multă oportunități, practic echipa în general a avut momente de baschet limitat. La pauza mare gruparea din Belarus avea deja o diferență din două cifre și erau stăpâni pe situație. Imediat după reluare, din nou Lowery este cel care beneficiază de trei aruncări libere, iar diferența crește.
O perioadă bună de timp, rotația formației organizatoare etse mult mai eficientă, bihorenii reduc din handicap, dar nu se pot apropia de aversar pe tabelă.
Nici soluțiile antrenorului nu vin, total depășit de situație, iar disputa pare una în care vizitatorii sunt peste partenerii de întrecere.
Începe ultimul sfert, publicul își încurajează favoriții, ambiția și dăruirea îi împinge spre terenul advers, dar valoarea este limitată. Oradea nu este într-o zi foarte fastă, ratează cu mult prea multă ușurință libere, iar în apărare împerecherea este mereu nepotrivită.

Din nou decizia de a angaja mereu omul mare sub panoul bihorean este cea mai eficientă, Gavrilovic & Co. fiind mult mai combinativi. Mirkovic sau Lowery duc fiecare atac la limita timpului regulamentar, iar pe final, mentalitatea de a marca cât mai multe puncte este respectată.
Una peste alta o înfrângere care limitează practic șansele echipei noastre de a mai spera la calificarea în faza următoare, în condițiile în care deja au două înfrângeri în trei partide, dintre care două acasă.
Echipa mai bună, valoroasă sau mai determinată de efort a fost cea care în final a triumfat pe deplin meritat. Ar fi bine ca toți cei implicați în activitatea acestei secții să învețe din acest gen de înfrângeri în care ai primit apoape 90 puncte în 40 minute, mai bine de două puncte pe minut, sau cel puțin două puncte la un atac.
Cei mai buni marcatori ai jocului au fost Zekovic 12 puncte, Watson 14, Barnette 18 de la învinși, respectiv Lowery 21, Gavrilovic 20.

About Author