Categories Baschet

Declaratii care ascund neindeplinirea unui obiectiv

CSM CSU Oradea a învins pe U-BT Cluj-Napoca, scor 80-75, în etapa a 4-a din Grupa J în FIBA Europe Cup – ediția 2019/20. Partida s-a desfășurat miercuri (22.01), la Arena Antonio Alexe. La finalul confruntării a avut loc conferința de presă în cadrul căreia, din partea gazdelor, au participat antrenorul Cristian Achim și căpitanul Giordan Watson.

Cristian Achim a spus următoarele:

“A fost un meci bun pentru noi. Am avut câteva momente excelente de joc. Sunt de părere că am făcut exact ce se impunea din partea unei echipe aflată în situația noastră la jumătatea acestei faze a competiției. Apărarea noastră a fost cu adevărat impresionantă din toate punctele de vedere în prima repriză. Sunt de părere că aceasta este o victorie pe deplin meritată.

Nu vreau să fac calcule acum. O să tragem linie la sfârșit, iar atunci vom ști dacă diferența de puncte din acest meci ne costă sau cât ne costă. Suntem în continuare angrenați în lupta pentru calificare și vom face tot ce depinde de noi pentru a ne califica mai departe. Am încredere deplină în elevii mei, în această echipă. Vreau să-mi felicit jucătorii pentru felul în care au jucat și pentru abordare. Mai ales că echipa din Cluj este extrem de fizică.”

Giordan Watson (foto), autor al unui double-double, cu 10 puncte și 11 pase decisive, a spus următoarele:

“Am început excelent, am făcut multe lucruri foarte bune și utile în apărare. De altfel, defensiva ne-a pus în situații favorabile în faza de atac. De asemenea, am știut care este jocul lor în pozițional și ne-am executat exemplar planul de joc. Pe finalul meciului, Clujul a ridicat nivelul de presiune asupra omului cu mingea și am scăpat lucrurile de sub control. Cu toate că am învins la mai puțin decât ne-am propus, adică la șase sau mai multe puncte, consider că este o victorie meritată și care ne ține cu capul ridicat. Indiferent de calcule, soarta calificării este în continuare în mâinile noastre. Mai avem două meciuri și vom încerca să le câștigăm pe ambele. Dacă reușim acest lucru atunci ne calificăm mai departe. Cine știe, poate și cu o victorie vom avansa în faza următoare.”

CSM CSU Oradea are 2-2 la general și se situează pe locul al 3-lea la ora actuală în Grupa J. Următorul meci în FIBA Europe Cup are loc pe 29 ianuarie, în deplasare, cu Ironi Ness Ziona. Până atunci, CSM-ul va evoluat în Liga Națională, tot în deplasare, pe terenul lui SCM Timișoara.

About Author