Categories Fotbal

Mircea Lucescu aproape de o revenire spectaculoasa in fotbalul turc

Rămas fără angajament din februarie 2019, atunci când s-a despărțit de naționala Turciei, cel mai titrat antrenor român, Mircea Lucescu, este aproape de o revenire spectaculoasă pe banca tehnică a celor de la Besiktas.

Mircea Lucescu e favorit să preia banca lui Besiktas. Turcii și-au demis antrenorul
Besiktas are un sezon extrem de modest în Turcia, fiind pe locul 7 după primele 18 etape, la 10 puncte de surprinzătorul lider Sivasspor. Din această cauză, șefii clubului din Istanbul au decis demiterea lui Abdullah Avci.

La scurt timp după plecarea lui Avci, presa din Turcia a anunţat deja că Mircea Lucescu (74 de ani) e pe lista turcilor în ceea ce privește înlocuitorul acestuia. Avci fusese numit la cârma echipei în urmă cu mai puțin de un an, însă rezultatele slabe din acest sezon i-au adus demiterea.

Site-ul celor de la beIN Sports scrie sâmbătă că Lucescu va deveni numărul 1 la Besiktas, iar mâna sa dreaptă va fi fostul elev de la Besiktas, Sergen Yalcin.

”Mircea Lucescu va fi numărul 1 la echipă, fiind responsabil de partea sportivă și de rezultate. Alături de român, pe bancă va sta Sergen Yalcin. Aceasta e formula pusă la cale de șefii clubului”, scriu turcii.
Antrenorul de 56 de ani a fost numit în luna mai a anului trecut antrenor la Beşiktaş, în locul lui Şenol Gunes, cel care a fost numit selecţioner al Turciei în locul lui Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu a scris istorie în Turcia
La începutul anilor 2000, Mircea Lucescu a impresionat în fotbalul turc. Mai întâi pe banca celor de la Galatasaray, alături de care a triumfat în Super Liga Turciei (2001-2002) și Supercupa Europei (200), apoi cu Besiktas.

2002-2003 a fost sezonul în care Lucescu a ieșit campion în Turcia cu Besiktas.
Silviu Lung Jr., un alt român aproape de Besiktas
Tot la Besiktas ar putea ajunge în această perioadă de transferuri și Silviu Lung Jr. Cei de la “Hurriyet” scriau în urmă cu câteva zile că Silviu Lung îi va lua locul celebrului Loris Karius, împrumutat de Liverpool la Beşiktaş.

Fostul portar al Astrei, Silviu Lung Jr. i-a impresionat pe başkanii lui Beşiktaş cu evoluţiile din acest sezon de la Kayerispor. Chiar dacă echipa are un sezon dezastruos, portarul român a avut intervenții apreciabile şi a arătat o constanţă foarte bună.

About Author