Categories Baschet

Victorie categorica in fieful unei pretendente la trofee

Sâmbătă 4 ianuarie 2020, campioana României la baschet masculin CSM U Oradea a jucat în deplasare în cadrul Ligii Naționale de baschet masculin, la Sibiu în Sala Transilvania în compania celor de la CSU. Întâlnirea practic a fost la discreția lui Richard & Co. care au dominat un adveraar cu pretenții la trofee într-o manieră categorică, reușind în final să se impună la o diferență slară și anume 85-63 (23-18, 21-16, 18-14, 23-15), câștigând practic fiecare sfert în parte. S-a dovedit încă o dată dacă mai era necesar că medaliații cu aur din sezonul trecut sunt cea mai în formă echipă a întrecerii și care au o formă sportivă de luni de zile.
Valeika a fost primul marcator al întâlnirii abia după aproape două minute, Chatman egalează de la linia de libere.
Richard înscrie peste Cooper, Broussard combină cu Richard, acesta din urmă ratează. Zekovic cu om pe el, înscrie și beneficiază de libera suplimentară transformată.
Apărarea campioanei pune mari probleme gazdelor, bihorenii aujuns la o diferență din două cifre, timp de odihnă solicitat de Dan Fleșeriu.
Oradea continuă să domine clar jocul, Richard fiind on-fire în timp ce la celălalt panou, Philmore se descurcă de minune în două rânduri. Petrescu scapă balonul în afara terenului, Torok de la distanță scutură plasa, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Watson de la distanță înscrie cu multă siguranță, replica vine pe mâna lui Cooper.
Petrescu din zero grade cu mult curaj, înscrie și el dar la scurt timp și Tohătan. Turnover al orădenilor, Sibiul are ultima posesie a primul sfert. Același Tohătan finalizează, într-o apărare visătoare. Deși a avut zece lungimi avans, Oradea pierde teren. Sfertul secund începe cu o reușită de sezație a lui Richard, principalul marcator al întâlnirii, Petrescu aruncă modest.
Gazdele reduc din diferență prin Steward, Baciu extraordinar în fața lui Falker. Philmore domină în continuarew lupta sub panoul orădean, Watson din pozitie dificilă își face treaba. Markovic din corp păcălește doi adversari și înscrie un coș lejer, timp de odihnă al sibienilor.
Se joacă destul de tare, roș-albaștrii arată mult mai bine, Broussard menține Oradea la opt lungimi distanță. Zekovic este imperial de la linia de libere, Oradea irosește o nouă posesie. Iar pe final, Falker ratează o aruncare simplă. La pauza mare, campioana are zece puncte avans pe tabelă.
Și după pauză, echipa care domina partida a fost cea vizitatoare, rotația având un randament foarte bun. Zekovic continuă să fie la fel de eficient de la linia de libere, iar baschetbaliștii din municipiul de pe Crișul Repede se apără la un nivel extrem de ridicat.
Watson de la mare distanță duce Oradea la un incredibil +19, iar lucrurile păreau lămurite în ceea ce privește învingătoarea. Valeika înscrie singur cu panoul advers, un nou timp de odihnă solicitat de organizatori. Ambele echipe sunt în penalitate, Baciu înscrie doar o singură liberă, în timp ce Philmore le înscrie pe ambele.
Un nou turnover al obligă practic pe Cristian Achim să solicite timp de odihnă în condițiile în care gazdele prin curaj și vin peste adversar. Reljic își adce și el contribuția la succes de la libere, Cooper lăsat liber nu iartă, Baciu irosește ambele libere. Jucătorii bihoreni suferă la capitolul concentrare, Reljic trece de Cooper cu mult curaj și înscrie.
Așadar cu zece minute înainte de final, campioana are paisprezece lungimi avans. Efortul jucătorilor roș-albaștrii este unul mare pe tot parcursul meciului, motivația fiind un factor important al grupării de pe Criș. Philmore reduce din handicap, Richard incredibil cu un om mare în față reușește tripla. Timp de odihnă solicitat de galben-albaștrii. Cu învingătoare deja știută încă de la pauză, cele două echipe evoluează dezinvolt, Oradea practic face și spectacol într-o sală în care se respectă baschetul. Torokeste a doua sau a treia oare deposedat debalon extrem de ușor, iar la 20 lungimi distanță, publicul părăsește încet sala. Pe final de partidă, Mierluț sau Petrescu primesc din nou minute, dovadă că atunci când scorul permite, au și ei șansa lor.
Cei mai buni marcatori ai partidei au fost: Zekovic 21 puncte, Broussard 19, Richard 18, de la învingători, respectiv Falker 16, Cooper 18.
Programul echipei bihorene în continuare:

08.01. 19:00 CSM CSU Oradea vs Tsmoki Minsk FIBA Europe Cup
11.01. 19:00 CSM CSU Oradea vs SCM Timișoara LNBM
15.01. 17:00 SCM U Craiova vs CSM CSU Oradea Cupa României
17.01. ? SCM U Craiova vs CSM CSU Oradea LNBM
22.01. 19:00 CSM CSU Oradea vs U-BT Cluj-Napoca FIBA Europe Cup
25.01. ? ? (se va stabili după ultima etapă din GVA) LNBM TOP 6
29.01. 20:00 Ironi Ness Ziona vs CSM CSU Oradea FIBA Europe Cup

About Author