Categories Fotbal

Ilie Barbulescu a parasit prematur echipa care triumfa in CCE

Fostul internaţional Ilie Bărbulescu s-a stins din viaţă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la doar 62 de ani. Ilie Bărbulescu (foto)a suferit un infarct, fiind găsit de nevasta sa.

Antrenorul echipei FCSB, Bogdan Vintilă, transmite condoleanţe familiei lui Ilie Bărbulescu: „Vreau să transmit pe această cale condoleanţe familiei, Dumnezeu să-l ierte, să l odihnească în pace. Sunt surprins şi eu, l-am cunoscut foarte bine, un component al echipei de old boys al lui FC Argeş, mergeam în deplasări şi viaţa este câteodată surprinzătoare”.

Ilie Bărbulescu, câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, în 1986, era angajat al Primăriei Piteşti, iar apropiaţii nu ştiau că avea probleme de sănătate.

FC Argeş, club la care Ilie Bărbulescu şi-a început cariera şi la care, ulterior, a antrenat în cadrul grupelor de copii şi juniori, confirmă această informaţie devastatoare, prin intermediul unui anunţ făcut de Facebook: „Ilie Bărbulescu (1957-2020) Odihnească-se în pace!”.
Ilie Bărbulescu a fost selecţionat de cinci ori la echipa naţională şi de mai multe ori în selecţionatele de tineret, juniori şi în cea olimpică. În 1982, Ilie Bărbulescu s-a transferat la FC Olt, apoi la Petrolul Ploieşti şi, din 1984, la Steaua Bucureşti, unde a cunoscut o frumoasă ascensiune. La Steaua, Bărbulescu a cunoscut satisfacţia victoriei supreme – cucerirea Cupei Campionilor Europeni, a Supercupei Europei şi a jucat finala Cupei Intercontinentale la Tokyo.

Ulterior, fostul fundaş stânga a mai jucat la Petrolul, FC Argeş, CS Mioveni şi Callatis Mangalia.

Cu Steaua, fostul fundaş a cucerit Cupa Campionilor Europeni, în 1986, Supercupa Europei, în acelaşi an, titlul naţional, în 1985, 1986, 1987, şi Cupa României, în 1985 şi 1987. Cu FC Argeş, el a câştigat titlul naţional, în 1979.

În martie 2008, Ilie Bărbulescu a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul Meritul Sportiv, Clasa a II-a.

Ilie Bărbulescu, după infarctul suferit de Gabi Balint: „M-a luat tremuratul”
În septembrie anul trecut, Ilie Bărbulescu a avut o reacţie cutremurătoare după ce a aflat că fostul său coleg Gabi Balint, 56 de ani, a suferit un infarct: „Eram acasă şi am văzut o ştire la televizor cu Balint. În primele 30 de secunde m-a luat deja tremuratul pentru că nu se spunea că deja şi-a revenit. După ce am auzit că a făcut infarct, gândul mi-a fugit imediat şi la Lucică Bălan. Dar al nostru Găboajă (n.r. porecla lui Balint) a mai marcat o dată şi a mai câştigat un meci important. De această dată, a câştigat meciul cu viaţa!”.

About Author