Categories Baschet

Nu cautati scuze, incercati sa ramaneti la fel de pozitivi

Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat victoriei repurtate asupra lui Dinamo Știința București, în etapa a 2-a din TOP 6. Scorul final a fost de 73-69.

Iată ce a declarat tehnicianul roș-albaștrilor:

“A fost un meci foarte dificil pentru noi, în condiții dificile. Nu am putut să ne concentrăm îndeajuns și să abordăm acest meci în condițiile cerute de competiție. Ne-a fost foarte greu. Felicit pe Dinamo Știința. A jucat foarte bine, a avut procentaje foarte bune la trei puncte, spre deosebire de noi. Am fost lipsiți de vlagă, de energie, am fost confuzi în multe momente și consider că singurul lucru pozitiv de pe urma acestui meci este faptul că am câștigat.

Astăzi, la fel ca și miercuri, am fost dominați mental și fizic. În aceste meciuri nu am corespuns cerințelor. Aș mai adăuga, cu referire la participarea în cupele europene, că am avut și puțin ghinion. Mai cred că nu am fost respectați absolut deloc de arbitri în această competiție, inclusiv la meciul din Israel, unde au fost câteva situații absolut jenante. Sigur că asta nu scuză prestația noastră. Cu acest lucru am început de altfel, dar nu pot să trec cu vederea peste niște lucruri în ceea ce privește felul în care am fost fluierați în FIBA Europe Cup.”

Întrebat despre Vlad Marinău și decizia de a-l trimite în teren în sfertul al 2-lea la un deficit major pe tabela de marcaj, antrenorul Achim a spus:

“A avut un impact pozitiv asupra jocului. Practic cu Marinău pe teren am întors situația pe tabela de marcaj. Mă bucur că a debutat în campionat, pe teren propriu, în acest fel. Îi doresc și urez să continue în acest fel. Dacă va rămâne la fel de serios și dedicat în ceea ce face va avea un viitor frumos. Dacă își va păstra această atitudine, deoarece am mai văzut talente care nu au confirmat pur și simplu pentru că nu au continuat să muncească la fel. Eu am încredere în el, are o abordare corectă și îi doresc să nu și-o schimbe. Trebuie să continue.”

Referitor la următorul meci, la Minsk, în ultima etapă din faza a 2-a FIBA Europe Cup, Cristian Achim a precizat:

“Suntem parte dintr-o grupă foarte echilibrată, dovadă în acest sesns că nu se cunoaște nicio echipă calificată și toate cele patru mai au șanse matematice de calificare înaintea ultimei etape. Mergem la Minsk să ne jucăm șansa, dar în mod realist aceasta este foarte mică.”

În fine, despre turneul de Cupa României, antrenorul roș-albaștrilor a făcut următoarele afirmații:

“Ne-am dorit să găzduim turneul. Conducerea a făcut tot ce a putut în acest sens, însă asta e. Nu a fost suficient. Știm cine este Clujul, așa că asta este. Noi am făcut tot ce a depins de noi. Atât conducerea, cât și echipa. Mergem să jucăm acest turneu la Cluj. Evident, ne dorim să câștigăm trofeul. Este limpede că dacă vom juca în acest fel nu vom trece de Dinamo Știința. Îmi este foarte clar acest lucru.”

About Author