Categories Atletism

Campionatul Mondial de atletism indoor 2020, amanat

Tot mai răspândit la începutul acestui an, Coronavirusul influențează puternic și lumea sportului, iar World Athletics a luat decizia alături de organizatori, în această seară, de a amâna ediția din acest an a Campionatelor Mondiale de atletism în sală de la Nanjing, care trebuiau să se desfășoare în perioada 13-15 martie 2020.

“Cu regret, am fost de acord cu organizatorii Campionatelor Mondiale de atletism în sală de la Nanjing (13-15 martie 2020) de a amâna evenimentul până în martie 2021. Știm că China face tot posibilul pentru a ține sub control Coronavirusul și îi sprijinim în toate eforturile lor, dar este necesar să le oferim sportivilor, federațiilor membre și partenerilor noștri un drum clar înainte.
Sfatul echipei noastre medicale, care este în contact cu Organizația Mondială a Sănătății, este că răspândirea Coronavirusului atât în ​​China, cât și în afara țării, este încă la un nivel preocupant și nimeni nu ar trebui să meargă înainte cu nicio adunare majoră care să poată fi amânat.
Am avut în vedere posibilitatea mutării evenimentului într-o altă țară și am dori să mulțumim orașelor care s-au oferit voluntar pentru a găzdui campionatele. Cu toate acestea, având în vedere că există încă îngrijorări cu privire la răspândirea virusului în afara Chinei, am decis să nu mergem cu această opțiune, deoarece poate duce la o amânare ulterioară.
Sezonul în sală pentru atletism se încadrează într-o fereastră îngustă a calendarului (până la sfârșitul lunii martie) și credem că vom putea găsi o dată potrivită în 2021 pentru a găzdui acest eveniment. Am dori ca Nanjing să fie gazda, având în vedere planificarea și pregătirea extinsă pe care au pus-o la punct pentru acest eveniment.
Am ales să nu anulăm campionatele, deoarece mulți dintre atleții noștri ar dori ca acest eveniment să aibă loc. Vom colabora cu sportivii noștri, partenerii noștri și comitetul de organizare din Nanjing pentru a asigura o întâlnire în 2021 pentru organizarea acestui eveniment”, se arată într-un comunicat dat publicității în această seară de către World Athletics.

About Author