Categories Tenis

Romania cu sansa a doua in disputa cu Rusia

Au mai rămas câteva zile până la duelul dintre România și Rusia din Grupa Mondială a Fed Cup (7-8 februarie). Florin Segărceanu a declarat, într-o conferinţă de presă, că echipa tricoloră nu e favorită în confruntarea de la Cluj-Napoca, dar consideră că acest lucru poate fi un plus pentru componentele selecţionatei noastre.

Confruntarea cu Rusia se va disputa în zilele de 7 și 8 Februarie 2020, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, și contează pentru calificarea la Finalele Fed Cup by BNP Paribas de la Budapesta, din 14-19 Aprilie 2020.

Partidele vor avea loc după următorul program:

Vineri, 7 Februarie, de la ora 16.00

Sâmbătă, 8 Februarie, de la ora 14.00.

Segărceanu: „Calculul hârtiei arată că echipa noastră nu e favorită”

„Personal nu cred că va fi o presiune în plus. Eu simt o atmosferă bună, ele sunt foarte pozitive. La antrenamente se pregătesc bine, îşi doresc foarte mult să joace, să arate şi cred că nu au de ce să simtă presiune. Să fim sinceri, calculul hârtiei arată că echipa noastră nu e favorită cu Rusia. Iar eu cred că ăsta e un plus pentru ele. Toată lumea îşi doreşte să fie în echipa naţională, iar acum a venit momentul lor şi au ce să arate. Cu ajutorul publicului sunt convins că vor da absolut totul şi noi chiar ne dorim şi sperăm la o victorie”, a afirmat Florin Segărceanu, potrivit Agerpres.

„Nu a fost greu să formez echipa, a fost chiar foarte uşor. Este bine că avem multe jucătoare cu experienţă internaţională, cu clasament, aşa că totul a venit natural. Oarecum în ordinea clasamentului le-am ales pe cele mai bune şi din punctul ăsta de vedere mă bucur foarte mult. Şi constat că atmosfera este foarte bună”, a precizat căpitanul nejucător.

„Am văzut o postare pe Instagram, am văzut că Simona Halep a spus că este alături de echipă. De altfel, Simona mi-a transmis un mesaj acum o săptămână în care ne-a urat succes şi multă baftă. Ştiu că Mihaela Buzărnescu intenţionează să vină aici şi să fie alături de noi. Ea a avut o intervenţie la umăr şi e într-o perioadă de recuperare. Iar de la celelalte fete nu am veşti, dar sunt convins că sunt cu gândul la noi, se uită la rezultate şi înaintea meciului vom primi şi din partea lor mesaje de încurajare”, a adăugat acesta.

Cine va face parte din echipa României:

Ana Bogdan (90 WTA), Irina Bara (160 WTA), Gabriela Ruse (166 WTA), Raluca Olaru (47 WTA la dublu) și Jaqueline Cristian (197 WTA).

Ce au spus jucătoarele:

„Pe de o parte simt un pic de presiune fiind liderul echipei României. Pe de altă parte iau acest lucru ca pe o oportunitate, ca pe o şansă. E un moment pe care l-am aşteptat mult timp, pentru că mi-am dorit foarte mult să joc. Iar acest moment a venit, cumva neaşteptat, dar a venit. Sunt pregătită, m-am antrenat foarte bine şi voi face tot posibilul să fac două meciuri cât mai bune. Ne-am acomodat foarte repede cu tot, cu terenul, cu mingile, cu lumina, totul este OK. Jucăm din ce în ce mai bine şi ne pregătim intens în fiecare zi, aşteptăm să înceapă meciurile”, a afirmat Ana Bogdan.

„Întotdeauna îmi doresc să fac parte din echipa de Fed Cup. Ne simţim bine împreună, ne-am acomodat bine cu toate lucrurile de aici şi cred că suntem pe drumul cel bun. Ca întotdeauna putem să ne aşteptăm la două zile pline de emoţii, de luptă, de dorinţă, de sentimente frumoase. Mă bucur mult că fetele noi sunt aici. Eu cred mult în ele şi consider că pot face un rezultat foarte frumos”, a spus Raluca Olaru.

„Eu mă simt foarte bine, sunt onorată să fiu în echipa României. Sper să facem un rezultat bun şi să fim unite aşa cum se pare că suntem. Eu am primit un mesaj de încurajare din partea Monicăi Niculescu. Ne înţelegem foarte bine şi mereu a fost alături de mine. Mi-a spus să nu am emoţii pentru că este şansa mea şi să dau tot ce pot pe teren. Am fost şi eu de câteva ori la meciuri alături de echipa României aici şi am văzut din exterior cât suflet au pus fetele”, a afirmat Gabriela Ruse, aflată în premieră în lotul pentru Fed Cup.

„Mă bucur să fiu în echipa României. Este prima dată şi am destule emoţii. Echipa e destul de unită, comunicarea dintre noi este foarte bună, iar adaptarea a fost destul de rapidă. Cred că de la zi la zi nivelul e din ce în ce mai bun. Vom da tot ce avem mai bun ca să iasă bine”, a spus Jaqueline Cristian.

„Este o mare onoare să fiu prezentă în echipa de Fed Cup a României în premieră. Ne-am acomodat repede, ne simţim bine, în echipă este o atmosferă foarte bună şi o să dăm tot ce avem mai bun şi sperăm să obţinem un rezultat pozitiv la final”, a declarat Irina Bara.

About Author