Criza politica românească NU afectează sportul autohton

Criza politică din România nu va afecta sportul, anunţă Ionuţ Stroe (foto). Ministrul Tineretului şi Sportului este convins că, indiferent de situaţia în care se află politica, nu se pune problema ca finanţările şi programele de infrastructură să se modifice.

Anul 2020 este unul important pentru România: va organiza Campionatul European de Fotbal şi va participa la Jocurile Olimpice din Japonia. Pe lângă aceste competiţii, în ţară au fost demarate proiecte importante care vor ajuta la dezvoltarea sportului.

„În mod normal nu ar trebui să afecteze sportul, am planificat totul pe acest an. Există anumite condiţionări, nu poţi să dai ordonanţe, dar în rest nu prea.

În momentul de faţă, nu văd niciun fel de problemă de natură instituţională în a asigura pregătirea sportivilor, banii către federaţii, bugetul COSR, deciziile pe le-am luat în acest an în ceea ce priveşte organizarea EURO 2020, participarea noastră la Tokyo.

Deci nu ar trebui să existe niciun fel de problemă din acest punct de vedere. Şi va exista ministru până la investirea unui nou ministru.

Braşov este gazda a două competiţii internaţionale de schi în luna februarie, FIS Children Trophy (12-13 februarie) şi SES Race (18-21 februarie).

„Peste o sută de schiori din întreaga lume vor participa la două dintre cele mai mari competiţii de schi alpin organziate la noi în ţară. Este vorba despre FIS Children Trophy şi FIS SES 2020 Race – două curse înscrise în caldendarul oficial al Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS).

După trei ediţii extrem de reuşite ale concursului de schi alpin pentru copii şi tineret, FIS Children Trophy, desfăşurateîncepând cu februarie 2018, Asociaţia de Turism Poiana Braşov împreună cu Federaţia Română de Schi şi Biatlon şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov, adaugă în palmares, în perioada 18 – 21 februarie 2020, o nouă competiţie spectaculoasă de schi: FIS SES 2020 – adresată sportivilor din 19 ţări, inclusiv România (…).” , potrivit unui comunicat remis de organizatori.

About Author