Categories Alte sporturi

Marele Premiu ai Chinei a fost amânat de coronavirus

Coronavirusul are impact și asupra Formulei 1. FIA şi Formula One Group au anunţat amânarea Marelui Premiu al Chinei, programat la 19 aprilie, din cauza coronavirusului. Este vorba de etapa a patra a Campionatului Mondial de Formula 1.

„După ce Organziaţia Mondială a Sănătăţii a declarat coronavirusul ca o urgenţă mondială, FIA şi Formula 1 au luat această măsură cu scopul de a asigura sănătatea şi securitatea fanilor şi componenţilor echipelor participante. FIA şi Formula 1 continuă să lucreze strâns cu echipele, cu organizatorul cursei, CAMF, şi cu autorităţile locale pentru a monitoriza evoluţia situaţiei. Toate părţile vor studia poasibilitatea unei date alternative pentru grand prix-ul chinez în cursul acestui an, dacă situaţia se va îmbunătăţi”, se arată într-un comunicat comun al FIA şi Formula 1.

Deocamdată se vorbeşte doar de o amânare, însă este greu de găsit o dată disponibilă în acest sezon, în care se dispută pentru prima dată 22 de curse. Astfel, este posibil ca etapa chineză să fie anulată.

Aproape 1.100 de persoane au decedat şi peste 44.000 sunt afectate de epidemia de coronavirus din China.

About Author