Categories Editorial

Vrei performanță, investește iar spectacolul va fi asigurat!!!

Finala s-a încheiat… Comentariile continuă… O echipă se bucură, cealaltă e foarte tristă. În sport în general unul câștigă și celălalt este învins..
Am fost la Cluj, la finala Cupei României la baschet.
A fost un meci extrem de disputat, trăit la intensitate maximă de suporterii celor două tabere. Au câștigat clujenii, dar deja e istorie. Normal, controverse, discuții despre arbitraj și diferite păreri mai echilibrate sau mai puțin.
Din punctul meu personal de vedere, echipa mai proaspătă a avut câștigă de cauză, iar atmosfera a fost una cu adevărat extraordinară.
Fără nicio exagerare în România doar la Cluj se poate ca o galerie extrem de numeroasă să cânte tot meciul diferite cântece cu impact foarte mare la nivel de conducere, jucători, spectatori…
Se trăiește intens baschetul în municipuul de pe Someș. Cu mic cu mare toți știu imnul U, iar acest aspect dă o anumită unitate de grup.
Că vrem că nu vrem trebuie să recunoștem că toate se datorează unor invertiții financiare masive. MASIVE!!!
Clujul este de departe municipiul reședință de județ în care sportul își are un loc aparte.
Primăria și Consiliul Local au un respect financiar deosebit. Și trebuie să detaliem. CFR Cluj, campioana națională la fotbal participantă în Cupele Europene, deși cu un management privat primește o sumă importantă din partea autorităților.
U Cluj, echipa de fotbal din Liga a 2-a are un buget exatraordinar din banii comunității dar rezultatele nu sunt dintre cele mai bune. U BT la baschet vine tare din spate cu mulți, mulți bani din partea edililor locali sau județeni.
Echipele studențești din prima ligă de volei, handbal masculin sau feminin au și ele bugete din partea autorităților care găsesc mereu resursele necesare desfășurării activității. Și exemplele pot continua.
În sporturi individuale sau de echipă.
Într-o viitoare perioadă de timp, și municipiuul Oradea va avea un alt nivel când vorbim de baze sportive.
Sperăm să vorbim și de performanță. Până atunci însă trebuie să înțelegem că sportul de performanță se face cu bani mulți, foarte mulți iar aici e un alt subiect delicat care deocamdată este ocolit de greii bihoreni!!!

About Author

1 comment

virag says:

Scurt si la obiect,de acord cu cele expuse.
Totusi ne bucuram si noi pentru realizarile baschetbalistilor”nostri”!

Comments are closed.