Categories Tenis

Victorie chinuită pentru Simona Halep la Premier Dubai

Simona Halep, locul 2 mondial, și cap de serie numărul 1, a evoluat miercuri 19 februarie cu sportiva tunisiană Ons Jabeur, în optimi la Dubai, turneu de categorie Premier.

Halep şi Jabeur s-au mai întâlnit o singură dată, în 2018, la Beijing, când jucătoarea din Constanţa a abandonat la scorul de 6–1 pentru sportiva din Tunisia.

Simona Halep (foto) a început cât se poate de prost acest joc, în care nu a contat deloc în primul set, tunisianca încheind cu un neverosibil 6-1. Debutul setului secund a fost complet altul, românca a început în avantaj. Constănțeanca a impus un ritm sufocant pentru adversară care nu a făcut față. În cele din urmă a închis setul destul de aclar și anume 6-2.

A urmat decisivul, unde în primele ghemuri, Simona Halep a fost net superioră, rămânând în control, față de adversară. A avut 4-0 iar meciul curgea în favoarea ei.

Incredibil, Jabeur a avut o revenire de senzație și a restabilit egalitatea cu două break-uri, 4-4.

Simona a trecut în avantaj, dar din păcate pentru ea și-a cedat serviciul, Jabeur a trecut în avantaj, 6-5 și a servit pentru meci. Simona a cerut intervenția antrenorului, a reușit break-ul la zero și s-a ajuns la tie-break. Așa cum era de așteptat, experiența superioră a jucătoarei noastre ar fi trebuit să facă făcut diferența.

Nu a fost deloc așa. De la 6-3, Simona a ratat trei mingi de meci, și s-a făcut în cele din urmă 6-6. Jabeur a trecut în avantaj, 7-6 și a avut minge de meci. A ratat-o, din nou egalitate 7-7.

Simona Halep a avut 8-7 și minge de meci. A cincia. Acum a fructificat-o, și a închis meciul cu multă, multă greutate!!!

Simona Halep nu s-a simțit deloc bine la debutul competiției iar acest aspect ar putea să o coste în viitoarele partide. Oricum rămâne o victorie fără nicio strălucire.

About Author