Categories Handbal

Bugetul organizării Campionatului Mondial de handbal, a fost suplimentat

Joi 13 februarie, în ședința de guvern a fost aprobat proiectul de hotărâre a Guvernului privind suplimentarea bugetului Ministerului Tineretului și Sportului din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului. Prin acest proiect, bugetul MTS a fost suplimentat cu suma de 7 milioane lei, bani care vor fi folosiți în vederea organizării Campionatului Mondial de Handbal Tineret Feminin 2020. În momentul în care Ministerul Finanțelor Publice va opera modificarea asupra structurii bugetului de stat și a bugetului MTS, MTS va vira această sumă către Federația Română de Handbal.

“Mă bucur că am avut înțelegere și sprijin la premierul Ludovic Orban, care a apreciat necesitatea și importanța demersului pe care îl facem. Ceea ce am spus în momentul preluării guvernării, că sportul trebuie să devină o prioritate națională, nu sunt simple vorbe. Sportul românesc are nevoie de asemenea competiții prin care să își crească generațiile de sportivi. Gândiți-vă doar, ce oportunitate uriașă pentru dezvoltarea handbalului juvenil feminin românesc, o reprezintă organizarea ei aici și participarea României. Vorbim tot mai mult și mai des de handbal ca sport național și uitați, mai facem un pas spre promovarea acestuia, spre apropierea de publicul consumator de aceste evenimente. La fel de important, pe lângă componenta sportivă, trebuie să punctăm și componenta de imagine, pentru că România poate fi și mai bine percepută și din postura de organizator de evenimente. Chiar dacă contextul bugetar este unul dificil, pentru proiecte majore, serioase, găsim resurse tot timpul. Este al doilea eveniment de maximă importanță după Euro 2020 pe care îl organizăm la București în vara acestui an și pe care Guvernul României îl sprijină”, a declarat Ionuț Stroe, ministrul tineretului și sportului.

Campionatul Mondial de Handbal Tineret se va desfășura în perioada 30 iunie – 15 iulie 2020, fiind principalul eveniment sportiv la această categorie de vârstă, organizat de Federația Internațională de Handbal. La această competiție vor participa 24 de echipe din 5 continente și se va desfășura la București.

Până acum, alături de România, s-au calificat Ungaria, Olanda, Norvegia, Rusia, Danemarca, Spania, Franța, Germania, Croația, Coreea de Sud, China, Liban, Japonia, Tunisia, Angola, Guineea, Australia și Mexic. Ultimele patru echipe care vor obține calificarea se vor afla în urma celor două turnee de la Cali (24-29 martie) și Santiago (14-18 aprilie).

Semnarea Contractului de organizare a Campionatului Mondial de Tineret, Handbal Feminin cu Federația Internațională de Handbal spre sfârșitul anului 2019 a facut ca în bugetul Ministerului Tineretului și Sportului sa nu poată fi prevazute sume cu această destinație și ținând cont că sumele prevăzute în bugetul aprobat Ministerului Tineretului și Sportului pentru anul 2020 sunt în totalitate angajate, singura posibilitate pentru rezolvarea acestei probleme și a ține turneul în România, a fost suplimentarea bugetului Ministerului Tineretului și Sportului din Fondul de Rezervă Bugetară la dispoziția Guvernului și alocarea acestei sume Federației Române de Handbal.

About Author