Ferrari și-a prezentat noul monopost SF 1 000

Evenimentul de prezentare al noului monopost SF1000 al echipei Ferrari a avut loc marți și a fost unul special: au participat un DJ, o orchestră și mai mulți interpreți, informează SkySports.

Denumirea SF1000 face referire la faptul că Ferrari va ajunge, în acest sezon, la 1000 de Grand Prix-uri disputate în Formula 1.

Scuderia speră ca monopostul prezentat la Teatrul Romolo Valli din Reggio Emilia va aduce primul titlu pentru Ferrari după mai bine de un deceniu.

”Am ales oraşul din nordul Italiei, Reggio Emilia, pentru că în urmă cu 223 de ani aici a fost arborat pentru prima oară actualul drapel naţional care ulterior a fost ales steagul Italiei unificate. Teatrul Valli este aşadar locul perfect pentru a dezvălui cea mai recentă maşină a scuderiei”, a precizat Ferrari.

Chiar dacă monopostul nu a suferit modificări evidente față de anul trecut, șeful echipei Mattio Binotto insistă că pachetul este „complet diferit”, în timp ce Sebastian Vettel și Charles Leclerc au lăudat munca realizată la fabrică.

„Poate arată foarte similar cu monopostul de anul trecut, dar credeți-mă, este complet diferit”, a afirmat Mattio Binotto, care speră că echipa sa poate pune capăt dominației Mercedes în Formula 1.

„Avem oportunitatea să vedem monopostul și să îl comparăm direct cu mașina de anul trecut. Poți vedea diferențele, în mod special în partea din spate”, a declarat Sebastian Vettel.

Monoposturile pentru piloţii Sebastian Vettel şi Charles Leclerc îşi vor face debutul la primele teste din presezon, o săptămână mai târziu, la Barcelona. Sezonul în Formula 1 va începe pe 15 martie în Australia.

About Author