Jocurile Olimpice de la Tokio, deocamdată o prioritate

Preşedintele Comitetului organizator al Jocurilor Olimpice de la Tokyo din această vară, Yoshiro Mori, a subliniat încă o dată că nu intenţionează să „amâne sau să anuleze Jocurile” din cauza epidemiei de coronavirus, respingând totodată „zvonurile iresponsabile”, relatează AFP.

Cu doar 162 de zile înaintea ceremoniei de deschidere, din ce în ce mai multe semne de întrebare se ridică privind o eventuală amânare a Jocurilor Olimpice în cazul propagării virusului în întreaga Asie.

„Ne vom coordona cu guvernul naţional şi vom acţiona de o manieră calmă”, a temperat Mori în cursul unei reuniuni cu înalţi responsabili ai Comitetului Internaţional Olimpic (CIO).

Epidemia de pneumonie virală, denumită Covid-19, a forţat deja China să anuleze o serie de evenimente sportive, între care turnee preolimpice de calificare. Şi lista continuă să se extindă, după ce miercuri Marele Premiu al Chinei, programat pe 19 aprilie la Shanghai, a fost amânat ca urmare a epidemiei de coronavirus.

Joi, o localitate de 10.000 de locuitori din apropiere de Hanoi a fost plasată în carantină, o premieră pentru Vietnamul vecin cu China.

În cursul reuniunii cu membrii CIO, guvernatorul oraşului Tokyo, Yuriko Koike, a promis să pună în practică „măsuri riguroase” pentru a proteja populaţia contra Covid-19 în perspectiva apropierii Jocurilor Olimpice.

About Author