Ministerul se implica, dar deja e mult prea tarziu

În cursul dimineții de luni 3 februarie, la sediul Ministerului Tineretului și Sportului, în sala Nadia, are loc prima întâlnire informală dintre ministrul tineretului și sportului, Ionuț Stroe, și oficialii federațiilor olimpice care au sportivi calificați sau în curs de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

👉 Întâlnirile, care se doresc a fi făcute bilunar, au ca temă situația la zi a loturilor olimpice, evoluția sportivilor, competițiile de calificare la care participă în zilele următoare, dar și probleme cu care se confruntă federațiile.

💬 “Încă de la început, am spus că îmi doresc să am aceste întâlniri periodice cu reprezentanții federațiilor olimpice. Vreau să știu ce dificultăți au, dacă au probleme în stagiile de pregătire sau pur și simplu, să aflu de nevoile pe care le au. Suntem aici să găsim soluții, să oferim toată susținerea noastră, pentru că este un an extrem de important pentru sportul românesc și doar împreună putem reuși”, a declarat Ionuț Stroe.

🗣 În cadrul discuțiilor a fost atinsă și tema dopajului, discutându-se despre propunerea legislativă pe care Ministetul Tineretului şi Sportului, alături de ANAD, o vor concepe şi promova. Propunerea este legată de minimul de testări pe care fiecare federație trebuie să îl facă, astfel încât sportivii să fie protejați de substanțele care le pun în pericol sănătatea, iar integritatea în sport să fie garantată.

About Author