Categories Polo

Trei poloiști bihoreni convocați la lotul național

Trei jucători de la secția de polo a CSM Oradea au fost convocați la următoarea acțiune a echipei naționale de polo a României. Reunirea este programată la data de 2 martie, însă sportivii legitimați la clubul orădean vor face joncțiunea ulterior, ei având programat returul din semifinalele LEN EuroCup, respectiv o etapă de campionat cu Dinamo București.

Cei trei jucători de la CSM Oradea sunt: Vlad Georgescu, Silvian Colodrovschi (foto în acțiune) și Vlad Dragomirescu.

Ceilalți jucători convocați sunt: Marius Țic, Andrei Prioteasa, Tudor Fulea, Alexandru Ghiban, Alexandru Vătrai, Victor Antipa, Nicolae Oanță, Șerban Abrudan, Cosmin Radu, Tiberiu Negrean, Robert Gergelify, Levente Vancsik.

Potrivit convocatorului, programul lotului național este următorul:

2/6 martie – pregătire la Izvorani
7/12 martie – turneu internațional la Hamburg, Germania
13/20 martie – pregătire la Izvorani
21/30 martie – turneul mondial de calificare preolimpic la Rotterdam, Olanda
România a obținut dreptul de participare la turneul preolimpic după ce Argentin a renunțat la acest eveniment. Turneul de la Rotterdam cuprinde 12 echipe. Acesta au fost repartizate în două grupe:

Grupa A – Georgia, Asia 1, Canada, Brazilia, Muntenegru, Grecia
Grupa B – Croația, Olanda, Asia 2, Rusia, Germania și România

Se joacă în sistem fiecare cu fiecare în faza grupelor. Primele patru clasate în fiecare grupă se califică mai departe, iar apoi se trece la jocuri eliminatorii (sferturi de finală, semifinale, meci pentru locul 3 și finala).

Primele trei clasate la încheierea acestui turneu se califică la Jocurile Olimpice de vară 2020, de la Tokyo, Japonia.

Opt echipe sunt deja calificate pentru Jocurile Olimpice în concursul de polo masculin. Acestea sunt: Serbia, Italia, Spania, Ungaria, SUA, Australia, Africa de Sud și Japonia. Al 9-lea loc va fi ocupat de o echipă din Asia, iar ultimele trei locuri se vor decide la turneul preolimpic de la Rotterdam.

About Author