Categories Baschet

Primele impresii după revenirea la jocurile oficiale

CSM CSU Oradea s-a impus în etapa a patra din Grupa Roșie, scor 75-60, în derby-ul jucat cu cei de la CSU Sibiu.

La finalul meciului, antrenorul campioanei, Cristian Achim (foto), s-a arătat încântat de victoria cu CSU Sibiu:

„O victorie la revenire după pauza competițională. Mă bucură mult. Așa cum am spus înaintea meciului, după o pauză e foarte greu de manageriat și de știut ce se va întâmpla, indiferent de cum planifici. Nu știi la ce să te aștepți în astfel de situații. Sibiul a venit cu un jucător nou. E adevărat că și noi am avut un jucător nou, dar în cazul nostru este vorba despre un profil clasic. Nu știam exact la ce să mă aștept de la Larry Gordon, deoarece nu aveam prea multe informații despre el.

Mă bucură atât victoria, cât și numărul de puncte primite. Este o oarecare performanță să primești 60 puncte de la o echipă care marchează în general mult. Mi-a fost teamă de un început slab și de ce mi-a fost teamă nu am scăpat. Aș remarca, strict pentru acest joc, un aspect interesant: în primul sfert am încasat 27 puncte, iar în următoarele trei am primit 33 puncte cumulat. Este o chestiune statistică interesantă. Sigur e specific acestui joc, deoarece nu se întâmplă astfel de lucruri cu regularitate.”

Achim a vorbit și despre seria excelentă pe care formația sa o are în fața Sibiului, cu șase victorii consecutive:

„Nu aș spune acest lucru. Știu că pare ciudat să spun altceva după ce am câștigat toate meciurile jucate cu Sibiul în actualele formule. Consider că nu este chiar așa. Sibiul este o echipă foarte bună, imprevizibilă și e mereu greu să joci împotriva acestei echipe. M-am temut tocmai din cauza acestui șir de victorii în fața lor. La un moment dat vor avea o reacție. Consider Sibiu o echipă extrem de periculoasă. Reamintesc felul în care a câștigat la Cluj. Cum se explică acest lucru? În ceea ce ne privește, ori de câte ori întâlnim Sibiul va trebui să ne focusăm și să facem tot ce putem pentru a câștiga, indiferent de ce a fost în duelurile anterioare”, a mai spus antrenorul bihorenilor, potrivit unitedhoops.ro.

CSM CSU Oradea are acum un palmares de 15-2 iar etapa viitoare va juca în deplasare, pe terenul lui U-BT Cluj.

About Author