Categories Tenis

Turneul de la Indian Wells anulat din cauza coronavirusului

Considerat de mulți drept „al cincilea turneu de Grand Slam”, Indian Wells-ul nu-și va mai deschide porțile la ediția din 2020, anunțul fiind făcut de organizatori în noaptea de duminică spre luni. Este o lovitură importantă dată de coronavirus tenisului mondial, competiția „Masters” la ATP și „Premier Mandatory” la WTA fiind anulată.

Competiția ar fi trebuit să aibă loc în perioada 12-22 martie. Ultimii campioni de la IW sunt Bianca Andreescu (WTA) și Dominic Thiem (ATP).

Ce spune Tommy Haas, directorul turneului

„Suntem foarte dezamăgiți că turneul nu va avea loc la data stabilită, dar sănătatea și siguranța comunității locale, a fanilor, a jucătorilor, a voluntarilor, a sponsorilor, a tuturor angajaților și partenerilor comerciali și a tuturor celor implicați în turneu este cea care contează.

Suntem pregătiți să organizăm turneul la o altă dată și vom explora opțiunile existente” – Tommy Haas.

A existat varianta disputării fără spectatori

Steve Simon, CEO-ul WTA, a afirmat că a existat opțiunea disputării turneului fără spectatori, dar ea a fost respinsă în cele din urmă de către organizatorii competiției californiene.

„Departamentul de Sănătate Publică din Riverside County a declarat o urgenţă de sănătate publică în Coachella Valley după confirmarea unui caz local de coronavirus (COVID-19). Ca urmare, BNP Paribas Open nu va avea loc din cauza îngrijorărilor privind coronavirusul şi pentru securitatea participanţilor şi spectatorilor. Această decizie a fost luată în urma sfaturilor profesioniştilor din medicină, Centrului de Control al Bolilor şi Statului California”, se arată într-un comunicat al celor care organizează IW.

Conform autorităților americane, duminică erau înregistrate 539 de cazuri de infectare cu coronavirus în SUA, dintre acestea 114 fiind în California. 22 de persoane au murit în America din cauza acestui virus

About Author