Categories Baschet

Șerban Sere: Suntem pregătiți în orice scenariu!!!

Federația Română de Baschet ia în calcul închiderea sezonului actual din Ligile Naționale de Baschet din cauza coronavirusului, iar cluburile caută soluții pentru această situație neașteptată.

Una dintre echipele aflate în lupta pentru titlul din LNBM, CSM CSU Oradea, a căutat o abordare care să împace atât situația financiară a clubului, cât și sportivii care depind de salariul de sportiv. Cel puțin acestea sunt concluziile la care am ajuns, după o discuție pe care am purtat-o cu președintele CSM CSU Oradea, Șerban Șere (foto).

Întrebat cu privire la suspendarea LNBM, Șerban Șere ne-a explicat:

„Principala noastră problemă este să găsim o formulă eficientă, atât pentru jucători, cât și pentru club, având în vedere situația existentă în țară. Am avut astăzi (n.r. luni, 16 marti) o ședință cu jucătorii noștri, pentru că se pare că e greu să avem o decizie comună la nivel central și noi am găsit o formulă pe care o am discutat-o cu jucătorii și se pare că am și agreat-o”.

Dar ce înseamnă formula pe care a pregătit-o Șere pentru jucători:

„O formulă reciproc avantajoasă atât pentru jucători cât și pentru club și pe care am creat-o pe diferite scenarii: dacă se închide liga, dacă nu se închide liga, până când și de când. Am informat jucătorii asupra intențiilor care există și am discutat cu ei asupra diverselor scenarii care sunt. Am ajuns la un nivel comun și așteptăm să vedem ce se întâmplă la nivel național, pentru că pe primul plan este partea de sănătate. Nicidecum nu am vrut să închidem relația cu jucătorii, să îi aruncăm în stradă. Dar se pare că ce am propus a prins. Le-am dat termen până mâine (n.r. marți, 17 martie). E o formulă care dă de ales jucătorilor ce vor să facă în primul rând. Nu am gândit-o doar strict din punct de vedere sportiv, pentru că m-am gândit și la familiile lor, poate unii nu vor să mai rămână și le-am dat mai multe opțiuni cu privire la ce vor să aleagă. Asta vom afla după ziua de marți, ce vor alege. Dar așteptăm până expiră termenul lor de gândire. Indiferent care va fi decizia lor, noi suntem dispuși să o înțelegem”.

Șere s-a ferit să spună exact ce propunere le-a făcut jucătorilor, pentru a evita discuții cu omologii săi de la celelalte cluburi:

„Am adaptat totul în funcție de scenariul la nivel național, în funcție de sănătate și de competiția sportivă. Indiferent de ce va fi suntem pregătiți în orice scenariu, și dacă se închide și dacă nu. Este o formulă pe care nu mi-aș dori să o fac publică, pentru că au ieșit tot felul de scenarii la discuțiile cu președinții de cluburi. Am făcut o propunere clubului meu, dacă vor vrea și alții să o implementeze și la alte cluburi, nu e secretă. Dar eu nu vreau să o fac publică, pentru că au ieșit niște discuții aiurea cu ceilalți președinți de cluburi. Dar dacă cineva vrea să o aplice, eu nu spun că am patentat-o și poate folosi această soluție și să discute cu jucătorii, dacă vor să le spună. A fost o creație proprie pentru că nu am mai vrut să așteptăm după nimeni, să nu stea în joc de glezne jucătorii, pentru că era o situație neplăcută pentru toată lumea.”

Cât despre antrenamente, oficialul bihorean a spus:

„Antrenamentele decurg în ritm normal. Le-am dat câteva zile de pauză, pentru că nu a existat factorul motivațional în primul rând și exista o stare de incertitudine în ceea ce privește ce se întâmpla în țară. Și atunci am preferat să îi protejăm, să stea cât mai mult acasă și suntem un pic în stand by. Sper că vor rămâne cu toții, asta e dorința mea și sper să putem continua”.

De asemenea, Șere se arată optimist că mulți dintre jucători vor rămâne la echipă.

„Nu ne-au spus nimic. Marți primim răspunsul de la toți. Prima mea impresie a fost pozitivă, dar mâine primim răspunsul. Din ce am văzut eu, păreau cu toții ok. Așteptăm să vedem decizia lor finală.”

Oficialul bihorean s-a ferit să ne spună ce propunere a făcut jucătorilor, în cazul în care sezonul va înceta definitiv. Cu toate acestea, sursele noastre susțin că ar fi vorba de un salariu și jumătate plătit în avans pe care conducerea bihoreană l-a promis sportivilor, în cazul în care FRB va decide să pună capăt campionatului.

About Author