În mare parte a fost stabilit calendarul pentru 2021

FIFA a confirmat miercuri includerea în calendarul competiţional al anului 2021 a EURO 2020 şi Copa America, urmând ca perioada în care se va disputa Cupa Mondială a Cluburilor să fie decisă într-o şedinţă ulterioară, scrie dpa.

FIFA a anunţat, după o teleconferinţă a membrilor conducerii sale, că analizează posibilitatea ca perioada de transfer şi înregistrare a jucătorilor să poată depăşi data de 30 iunie, în condiţiile în care aproape toate campionatele interne au fost suspendate din cauza coronavirusului.

UEFA a decis marţi ca turneul final al EURO 2020, care ar fi trebuit să se dispute în intervalul 12 iunie – 12 iulie să aibă loc între 11 iunie şi 11 iulie 2021. În aceeaşi perioadă se va disputa şi Copa America 2020, turneu care era programat tot în această vară.

”Această situaţie excepţională necesită măsuri excepţionale şi decizii pe măsură. Criza afectează întreaga lume şi de aceea soluţiile trebuie să ţină seama de interesele tuturor părţilor interesate din întreaga lume”, a declarat preşedintele FIFA, Gianni Infantino.

About Author