Categories Fotbal

Mult prea multe meciuri într-un timp relativ scurt

Dat peste cap complet de coronavirus, programul din Champions League și LaLiga va suferi modificări importante, după cum a precizat Javier Tebas, președintele LaLiga, pentru jurnaliștii de la Mundo Deportivo.

Tebas a dezvăluit pentru sursa citată mai sus că noul calendar din sezonul 2019-2020 va fi unul cum nu a mai existat până acum: spre exemplu, în Primera Division se vor juca două etape pe săptămână.

Dacă situația se va schimba în bine, LaLiga ar urma să fie reluată pe 16 aprilie. Vor fi două etape pe săptămână, iar unele echipe (cele care sunt implicate și în cupele europene) vor disputa partide și din 48 în 48 de ore (este limita impusă la nivel de regulament de către FIFA și UEFA).

Un alt detaliu important: confruntările din Champions League ar urma să aibă loc doar sâmbăta.

În cazul echipelor care ar urma să aibă meci în weekend și in Champions League și în LaLiga, atunci ele vor disputa confruntarea din campionatul intern în ziua de luni (la 48 de ore după partida din CL).

Dacă planul va ajunge la un sfârșit fericit, atunci campionatul din Spania și cupele europene se vor fi încheiat până pe 30 iunie.

Reamintim că UEFA a precizat ca finala Champions League ar trebui să aibă loc pe 27 iunie (Istanbul), în timp ce ultimul act din Europa League ar urma să aibă loc pe 24 iunie (Gdansk).

About Author