Ionel Bungău: Suntem într-o pauză forțată

De la mijlocul lunii martie toți angajații clubului sportiv Crișul Oradea sunt într-o pauză forțată datorată problemelor cu coronavirusul. Ionel Bungău director al CS Crișul Oradea, cândva clubul emblemă al județului Bihor, a luat decizia ca prin rotație o parte din personalul să se prezinte la Bazinul Olimpic din Oradea unde își are sediul clubul.

Asta pentru a rămâne ancorați în ceea ce privește comunicarea la centru și diferitele cerințe care vin de la minister prin fax sau prim e-mail. Astfel, în această perioadă se solicită de la Ministerul Tineretului și Sportului, o serie de statistici, instructaje, bilanțuri și mai știu eu ce. Despre viitor nu se poate vorbi, despre buget va fi în mare parte același, iar investițiile au fost pur și simplu eliminate.

Cel mai probabil toți angajații în frunte cu directorul Ionel Bungău (foto) vor intra într-un somaș tehnic, în care vor primi 75% din salariu, de la o datăstabilită ulterior. De asemenea toate examenele care ar fi trebuit să aibă loc în perioada imediat următoatre au fost sistete, iar nimeni, dar absolut nimeni nu va știi dacă vor fi reluate.

Mesajul lui Ionel Bungău față de angajații clubului a fost unul ferm: “Fiecare trebuie să stea acasă și să se protejeze pe el și familia lui. Suntem într-o pauză forțată la toate nivelurile referitoare la activitatea sportivă, iar orice încălcare a deciziei e pe riscul lui. Așteptăm să vedem ce se hotărâște la minister și după aceea vom pune în practică decizia ministrului”.

Din păcate se anunță vremuri extrem de dificileîn ceea ce privește viitorul cluburilor departamentale, iar sfârșitul acestora este tot mai aproape. Se va găsi din nou o soluție de compromis, o agenție sau o organizație la care vor fi transferate pentru ca încet, dar sigur să fie eliminate sau pur și simplu înghițite de cluburile locale sau care activează pe lângă primăriile municipale, orășenești sau rurale, care vor avea mai multe finanțări.

About Author