Categories Baschet

Campioana continuă seria Top 6 cu o victorie de moral

La prima apariție oficială după finala Cupei României pierdută la Cluj, campioana României la baschet masculina reputat un succes scor 75-60 (18-27, 27-10, 19-8, 11-15) în fața celor de la CSU Sibiu.

O victorie absolut normală, conturată abia după primul sfert cu largul concurs al adverarului.

Fiecare meci va fi extrem de important în economia finală a clasamentului, în condițiile în care Oradea ar ajunge în finala LNBM, atunci ar avea un posibil meci decisiv pe propriul teren.

Așa cum era de așteptat în condițiile în care lipseau Fometescu și Nicolescu, roș-albaștrii au suferit în primul sfert datorită problemei cu jucătorul sub 21 ani. Sibiul a început mai bine și după doar un minut și 26 secunde, Cristian Achim este nevoit să solicite primultimp de odihnă. Oaspeții au trecut în avantaj pe tabelă, dar o dată cu trecerea timpului, Oradea revine și egalează la nou. Urmează o perioadă din nou de cădere în apărarea organizatorilor, galben-albaștrii profită din plin și trec la cârma partidei.

Disputa curge clar în favoarea elevilor lui Dan Fleșeriu, iar bihorenii se gândesc deja la pauză, care poate fi un sfetnic bun.

După primele zece minute, Sibiul este clar în avantaj. Sfertul secund aduc parcă pe teren alte două echipe, campioana mult mai decisă, recuperează punct după punct, fac o mare risipă de efort și restabileșyte egalitatea, 31-31.

De aici parcă Sibiul suferă un blocaj la nivel ofensiv, iar în defensivă sunt depășiți mult prea ușor.

Broussard sau Markovic fac recuperări importante, iar aportul lui Barnette este decisiv. Favoriții locali trec în avantaj iar fiecare atac înseamnă puncte pe tabelă. Pe parchet există o singură echipă, iar aceasta profită la maximum și la pauză, are un liniștitor avantaj.

+8, în condiții speciale este un avantaj care poate fi decisiv. Partea a doua începe clar din nou în nota de dominare a formației din municipiul de pe Crișul Repede care domină categoric la absolut toate capitolele. În lipsa obligatorie a jucătorului sub 21 ani, Richard sau Watson, românii gazdelor sunt mult peste cei ai adversarilor.

Aici se face diferența. Zekovic este chemat pe bancă, iar Broussard începe să-și intre în mână. Richard nu are probleme în relația unu la unu iar oaspeții au mari probleme în a duce balonul în terenul advers. Rezultatul, Oradea merge la +19, iar învingătoarea era deja știută. Publicul își încurajează într-un mod constant favoriții iar rotația începe să funcționeze.

Nou venitul Krajina, primește zece minute, dar încă are mult de lucrat, atât la scheme de joc cât și la pregătire. De asemenea are nevoie de o perioadă de acomodare absolut normală. Sibiul are primele aruncări de la distanță reușite, iar Cristian Achim reacționează imediat. Meciul scade mult în intensitate, apărările nu mai sunt la un nivel ridicat, iar greșelile în ambele tabelre animă spectatorii.

Dan Fleșeriu apelează la o echipă mai scurtă dar mult mai rapidă, cu Engi și Jordan peste nivelul coechipierilor, dar nu găsesc soluțiile cele mai eficiente.

Având sâmbătă un meci special la Cluj, Oradea menține minute bune echipa cea mai în formă pe parchet, deși sunt în avantaj, Petrescu, Marinău sau Vescan nu primesc minutele obișnuite, scuza fiind îndreptățită.

Una peste alta, o victorie conturată în special după pauză și o evoluție care poate fi mult îmbunătățită și care în play-off va fi cu totul alta.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Broussard 16 puncte, Watson 11, Barnette 10 de la învingători respectiv Steward 13, Gordon 9.

About Author