Categories Fotbal

Cristian Lupuț, primul nemulțumit de noul sistem propus în Liga a 2-a

Cristian Lupuţ (foto, 42 de ani) este unul dintre antrenorii care se opun sistemului play-off / play-out, care ar putea decide acest sezon al Ligii 2. Tehnicianul echipei Viitorul Pandurii Târgu Jiu spune că o eventuală astfel de decizie a FRF ar fi în defavoarea jucătorilor săi.

Echipa mutată de la Şirineasa la Petroşani, apoi la Drobeta Turnu Severin şi acum prezentă la Târgu Jiu e la şase puncte de locurile 2 şi 3, iar eventuala implementare a acestui sistem în actuala situaţie de criză i-ar duce, potrivit clasamentului, în play-out, fără şansa de a se lupta la poziţiile fruntaşe. Mai mult, Viitorul Pandurii ar avea cu trei puncte mai puţin, întrucât se vor scădea cele câştigate în retur, la ”masa verde”, cu exclusa Sportul Snagov.

Cristian Lupuţ: ”Eu nu sunt pentru acest sistem play-off / play-out, 100 la sută”

Momentan, Grupul de Lucru al FRF a decis că sezonul s-ar putea relua la mijlocul lunii mai. Asta numai în cazul în care actuala stare de urgenţă declarată în România nu va fi prelungită. La cum decurge răspândirea coronavirusului, sunt şanse mari ca data de reîncepere a competiţiilor sportive să fie şi mai mult amânată. Dacă Liga 2 se va relua aşa cum este acum stabilit, atunci va fi timp pentru desfăşurarea tuturor celor 14 etape rămase de disputat din retur. Dacă se va amâna din nou, atunci se va merge pe sistemul play-off / play-out.

”Datele certe se decid de FRF, sperăm să se anunţe cât mai repede ceva cu privire la reluare. Dacă mai începe campionatul. Aş prefera să joc toate etapele rămase pe teren, aşa cum s-a stabilit la începutul sezonului, dar este foarte important ce va decide Federaţia Română de Fotbal. Eu nu sunt pentru acest sistem play-off / play-out, 100 la sută. Eu sunt foarte aproape, la puţine puncte, de locul 3, la fel şi de locul 2 şi nu îmi convine.

Nu sunt de acord cu lucrul acesta. Am citit că se va face o modificare şi în urma celor decise cu Snagov. În tur, am jucat pe teren cu ei şi am câştigat. Acum să ni se ia cele trei puncte nu mi se pare corect. Am avea 21 de jocuri, alte echipe au 23. E un pic încurcată treaba. Sunt câteva echipe care sunt nedreptăţite din cauza asta. Dar acum depinde de situaţia din ţară. Asta e pe primul plan. În funcţie de asta, vedem ce se decide”, a precizat antrenorul Cristian Lupuţ pentru Liga2.ro.

About Author