Deocamdată se fac scenarii. Și cam atât…

Orice federație în aceste clipe de cumpănă face scenarii. Și nu științifico-fantastice ci cele care se pot aplica la noi, în funcția de starea de urgență. Un lucru este sigur, cât timp în România există stare de urgență, toate competițiile, dar absolut toate fără nicio excepție sunt suspendate. În mod clar dacă după 20 aprilie se ridică suspendarea, mai există șanse să se reia sezonul 2019-2020.
Dacă nu în mod normal, nu mai există timp fizic pentru a încerca orice soluție iar despre anul 2020 vom vorbi doar cu tristețe. Asta prim prisma faptului că o parte din campionate nu vor putea să-și desemneze campioana pe teren. Un lucru total neprevăzut în urmă cu trei sau patru săptămâni.
De exemplu, la fotbal săptămână de săptămână, Răzvan Burleanu președintele FRF caută soluții pentru a încheia sezonul cu ultimele meciuri oficiale pe teren. Doar că este legat de mâine și de picioare când vine vorba de Covid -19. Sunt multe variante dar care nu se pot pune în aplicare. Suspendarea sezonului, fără desemnarea campioanei, fără să retogradeze nimeni nu ar fi un lucru rău. Problema mai mare ar veni de la Cupele Europene de unde se poate finanța mult mai util un club din România.
Revenind la baschet, unde CSM U Oradea este actuala campioană națională și cu șanse foarte mari de a ajunge din nou în ultimul act, lucrurile stau în general la fel. Nu o spun, dar tacit majoritatea celor implicați în sportul cu balonul la coș sunt toți deacord cu o decizie de a anula practic acest sezon și de a se relua la vară de la zero.
Cu alte cuvinte, să se suspende complet acest sezon, să nu se mai desemneze titlul național iar din vară, dacă trece această epidemie să se reia un nou sezon.

Un lucru este sigur, toți, dar absolut TOȚI vor avea de pierdut, conducători, antrenori, sportivi, public și susținători. Și ar fi bine ca acest lucru să se întâmple doar o scurtă perioadă.
Viitorul sună sumbru în sportul mondial, iar ceea ce va veni va fi extrem de dificil de gestionat.

About Author