Categories Fotbal

Doi români în funcții de conducere la Charlton

Charlton Athletic îşi schimbă echipa de conducere din mers. Doi români se vor ocupa acum de destinele uneia dintre cele mai vechi echipe din Londra.

Vineri, cei de la Charlton au anunţat că Matt Southall (preşedintele Consiliului de Administraţie) şi Jonathan Helle (director general) au fost demişi şi înlocuiţi cu Claudiu Florică şi Marian Mihail.

Marian Mihail şi Claudiu Florică (foto) în conducerea clubului Charlton
Marian Mihail a declarat în exclusivitate pentru Telekom Sport: „Eram inca din vara parte din echipa lui Claudiu Florica privind preluarea lui Dinamo. Luna trecuta, intre actionatul majoritar Tahnoon Nimer si ceilalti membri ai consiliului de administratie a aparut un conflict cu privire la mai multe cheltuieli si modul in care administrau fondurile clubului. Timpul fiind scurt, la Bucuresti fiind pregatita o echipa care sa se implice la Dinamo in momentul in care Tahnoon Nimer ar fi cumparat clubul, acesta ne-a rugat pe mine si Claudiu Florica sa ne implicam in clubul londonez. Avand in vedere ca si acolo campionatul este suspendat, iar clubul se afla pe o pozitie de retrogradare, e clar ca nu e cel mai bun moment sa intri in conducerea unui club dintr-un campionat important, dar traditia acelui club ne obliga sa facem tot ce tine de noi sa evitam retrogradarea”

Marian Mihail fost agent de meciuri FIFA pana in 2015, apoi a absolvit Institutul Johan Cruyff in 2014. Totodată, Marian Mihail este avocat în Baroul Bucuresti din 2015, iar cabinetul său este specializat si in drept sportiv

Preşedintele fondului de investiţii care deţine grupul care a cumpărat-o pe Charlton Athletic, Tahnoon Nimer, s-a arătat foarte mulţumit de decizia de a-i aduce pe Claudiu Florică şi pe Marian Mihail la club. ”Sunt fericit că i-am numit pe Claudiu şi pe Marian la conducerea echipei, pentru că astfel Charlton poate merge mai departe. Au fost câteva săptămâni grele pentru toţi cei implicaţi în club şi acesta este un pas în direcţia corectă. Prioritatea noastră este de a stabiliza clubul în plină pandemie de COVID-19”, a declarat Nimer.

Cine este Charlton Athletic
Charlton Athletic a fost înfiinţat acum 114 ani. Formaţia londoneză îşi joacă meciurile de pe teren propriu pe arena The Valley, un stadion cu o capacitate de 27.111 locuri. Gruparea din Championship este antrenată în prezent de Lew Bowyer, fostul jucător de la Leeds United şi West Ham United.

Printre jucătorii importanţi pe care Charlton îi are acum la dispoziţie se numără Tomer Hemed, Chuks Aneke, Ben Amos, Aiden McGeady, Jason Pearce sau Naby Sarr.

La Charlton au jucat în ultimii ani Jose Semedo, Chris Solly, Diego Poyet, Jay DaSilva sau Mark Kinsella. Echipa a fost antrenată în trecut de nume importante precum Chris Powell, Alan Curbishley, Alan Pardew sau Iain Dowie.

About Author