Categories Fotbal

Orădeanul Octavian Șovre în autoizolare la domiciliu

Arbitrul asisten orădean, Octavian Șovre (foto ultimul din dreapta) a făcut parte din brigada condusă de Ovidiu Hațegan la Valencia – Atalanta 3-4, unul din ultimele jocuri ale Ligii Campionilor înainte de suspendarea competiției în pandemia COVID-19. Arbitrul asistent de 46 de ani are un mesaj optimist: „Vom trece cu bine și peste această perioadă dificilă”.
– Domnule Șovre, sunteți în izolare, cât va dura această perioadă pentru dumneavoastră?
– Pentru că la partida Valencia – Atalanta oaspeții au venit, la acel moment, din “zona roșie” de pandemie, discutând cu întreaga brigadă de arbitri, am decis să ne autoizolăm. Autoritățile competente ne-au transmis că nu ne aflăm sub incidența legii și că nu e obligatoriu să stăm în izolare. Dar în acest moment mă aflu în autoizolare, încă din 11 martie, și voi respecta termenul de 14 zile. Până în acest moment nu am niciun fel de simptome și discut zilnic cu cadre medicale de specialitate.

– Ce măsuri suplimentare de protecție au fost luate la jocul din Spania, din 10 martie, la care ați fost delegat?
– Încă de la primirea delegării, UEFA ne-a informat că partida se va disputa fără spectatori. În momentul aterizării, ofițerul de legătură ne-a preluat și dus direct la hotel, iar pe toată durata șederii în oraș, toate activitățile s-au desfășurat într-un mediu restrâns, pentru a intra în contact cu cât mai puține persoane. La meci a fost respectată directiva UEFA privind COVID-19, iar delegatul de joc s-a asigurat că toate cerințele pentru asemenea situații speciale sunt îndeplinite.

– Cum vă ocupați timpul acum?
– Ca mai toată lumea, vizionez filme și seriale, citesc, vorbesc la telefon cu prieteni și colegi și, cel mai important, fac exerciții fizice în casă.

– Cum ați primit vestea amânării EURO pentru anul viitor?
– Mutarea competiției în 2021 permite încheierea sezonului competițional, a tuturor campionatelor naționale, Liga Campionilor, Europa League. Este o decizie normală luată în plină pandemie de COVID-19, pentru protejarea și sănătatea tuturor iubitorilor de fotbal. Personal, eu sunt motivat, aștept reînceperea competițiilor și veștile bune din partea autorităților.

– Cum credeți că vor arăta lucrurile când totul va reveni la normal?
– Este un moment pe care îl aștept cu entuziasm. Pentru asta mă pregătesc constant și voi fi fericit când vom putea să ieșim din casă și să ne reluăm cu toții activitatea în condiții normale. Până atunci, e indicat să respectăm recomandările autorităților și să stăm acasă dacă nu avem urgențe. Doar așa putem să ne întoarcem cât mai curând la viața noastră de zi cu zi.

– Ce mesaj aveți pentru românii din țară și de peste hotare?
– De-a lungul istoriei, poporul român a trecut prin momente grele. Am încredere cu ajutorul lui Dumnezeu că vom trece cu bine și peste această perioadă. Să auzim numai de bine!

About Author