Categories Fotbal

RB Leipzig si Atalanta Bergamo, primele sfert finaliste

RB Leipzig nu i-a lăsat nicio șansă lui Tottenham, în returul de pe Red Bull Arena. Finalista ediției de anul trecut a Champions League părăsește competiția fără să fi marcat vreun gol în dubla cu formația din Bundesliga. RB Leipzig s-a impus cu 3-0 (4-0 la general) și a obținut calificarea în sferturi pentru prima dată în scurta sa istorie.

Golurile victoriei au fost semnate de austriacul Marcel Sabitzer (10′ și 21′) și suedezul Emil Forsberg (87′).

După înfrângerea cu Leizpig, trupa lui Jose Mourinho a ajuns la șase meciuri fără victorie în toate competițiile.

Valencia nu a putut rezista nici pe Mestalla în fața forței ofensive a celor de la Atalanta, care s-a impus cu 4-3. Toate golurile formației din Serie A au fost înscrise de Josip Ilicic. Aflată la prima participare în Champions League, Atalanta merge în sferturi după 8-4 la general cu Valencia.

Slovenul Josip Ilicic a fost eroul oaspeților pe Mestalla, marcând de patru ori (3′, 43′ – ambele din penalty, 71′ și 82′). Golurile „liliecilor” au fost înscrise de Kevin Gameiro 21′, 51′ și Ferran Torres 67′.

Ilicic a fost desemnat jucătorul meciului. Slovenul este primul jucător care înscrie patru goluri într-un meci eliminatoriu din Champions League jucat în deplasare. El a ajuns la 16 goluri marcate în ultimele 12 partide disputate în toate competițiile.

„Atalanta nu mai este o surpriză. Facem lucruri grozave și vrem să continuăm. Vrem să arătăm că merităm să fim aici și să ne îmbunătățim zi de zi. Evoluez odată cu vârsta [are 32 de ani]. Mă simt bine și vreau să continui să evoluez”, a declarat Ilicic după meci.

Meciul dintre Valencia și Atalanta a fost condus la centru de Ovidiu Hațegan. El a fost ajutat de asistenții Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe. Al patrulea oficial a fost Sebastian Colţescu.

About Author