Încep reducerile salariale. McLaren, prima din circuitul Formulei 1

McLaren a devenit prima echipă de Formula 1 care a trimis în şomaj tehnic o parte din personal, în timp ce piloţii Lando Norris şi Carlos Sainz Jr. s-au alăturat staff-ului de conducere care a acceptat diminuarea salariilor, relatează DPA.

Într-un comunicat, McLaren a precizat că reducerea salarială pe o perioadă de trei luni face parte din planul de măsuri menit să reducă impactul negativ al pandemiei de coronavirus.

”Aceste măsuri sunt concentrate pe protejarea locurilor de muncă pe termen scurt, pentru a ne asigura că angajaţii noştri revin la muncă cu normă întreagă când situaţia economică se va redresa”, se arată într-un comunicat al McLaren.

McLaren, parte a consorţiului cu activităţi de inginerie, aerospaţiale şi maşini de curse, numără circa 3.700 de angajaţi, dintre care 850 lucrează pentru echipa de Formula 1.

Formula 1 s-a întrerupt în acest sezon din cauza pandemiei de coronavirus, care a provocat anularea sau amânarea primelor opt curse. Următorul Grand Prix care nu a fost încă amânat este cel al Canadei din 14 iunie. Dar şi cursa de la Montreal are şanse minime să marcheze debutul sezonului de Formula 1 din cauza restricţiilor de călătorie din întreaga lume.

Măsura disponibilizărilor nu va afecta însă personalul care lucrează la proiectul ”Ventilator Challenge UK”, de producere a ventilatoarelor pulmonare, foarte solicitate în aceste vremuri. Marea Britanie a comandat deja 10.000 de asemenea aparate care susţin respiraţia persoanelor care au făcut complicaţii la virusul Covid-19.

Întreprinderile neesenţiale au fost închise în Marea Britanie din cauza pandemiei şi autorităţile au cerut oamenilor să rămână în case.

Ministrul britanic de finanţe, Rishi Sunak, a anunţat luna trecută că muncitorii trimişi în şomaj, fără desfacerea contractelor de muncă, pot solicita 80% din salariile lor, până la maxim 2.500 lire sterline pe lună.

Cluburile de din Premier League au apelat la această facilitate, atrăgând critici din partea politicienilor şi a societăţii, care nu consideră etic solicitarea de fonduri publice pentru a menţine salariile de exorbitante ale jucătorilor.

About Author