Lucrările la noua sala de jocuri sportive continuă într-un ritm alert

gsp.ro

În Oradea se află în curs de execuție construirea unei Săli Polivalente cu capacitate de 5.265 locuri – pentru spectatori la evenimente sportive – și cu o capacitate de 7.224 locuri pentru spectacole.

La București, Primăria se laudă de ani de zile că bucureștenii vor beneficia de o sală modernă de sport. O sală polivalentă unde să se poată juca meciuri de handbal, baschet, tenis, dar și alte competiții internaționale.

Așadar totul a rămas la nivelul de vorbe și nu s-a trecut deloc la fapte. În schimb, primarii din alte orașe au promis și s-au apucat serios de treabă.

21 de milioane de euro pentru sala din Oradea
La Oradea, fondurile pentru realizarea investiţiei, evaluată la 97 milioane de lei (21 de milioane de euro), sunt asigurate în cea mai mare parte din bugetul de stat, prin CNI şi parţial de Primărie. Sala se ridică în imediata vecinatate a Centurii Oradea.
Investiţia va trebuit finalizată până la sfârşitul anului 2020. Noua sală de sport va avea o capacitate de 5.265 locuri, din care 3.825 în gradene fixe şi 1.400 în gradene retractabile. Sala va îndeplini criteriile pentru handbal, baschet, volei și se vor putea organiza campionate şi cupe europene şi internaţionale.

Primăria susține 5,2 milioane de euro
Din informațiile oferite de Primăria Oradea, aceasta va contribui cu o parte din banii necesari pentru construcția efectivă a sălii și de asemenea va suporta integral partea de conectare a sălii la ceea ce se află în jur: parcul din jurul sălii de sport, racordarea la utilități (apă, canalizare, termoficare, energie electrică), parcările aferente și drumurile de acces. Prin urmare, primăria va asigura 5,2 milioane euro, reprezentând 19% din valoarea investiției.

Contractul a fost semnat în februarie 2018 între Compania Națională de Investiții și asocierea Construcții Erbașu SA, Intergroup Engineering SRL, Delta ACM 93 SRL și Trameco SA în calitate de antreprenor.

Sala de sport adăpostește următoarele spații:
Sala de competitii (Corp D): handbal, baschet, volei
Sala de antrenament (Corp C)
Sala de forta, fitness
Vestiare, grupuri sanitare
Zona studio transmisii radio-tv
Spatii pentru public (cafenele, alimentatie publica)
Corpuri laterale (Corp A si Corp B) – spatii tehnice (punct termic, spatii depozitare)
Dotările sălii de sport din Oradea:
Pardoseala demontabila multifunctionala din lemn pentru sala de competitii
Pardoseala fixa din lemn pentru sala de antrenament
Porti handbal
Console mobile cu panouri de baschet
Kit teren sintetic – handbal, volei
Cub multimedia – tabele electronice – handbal, baschet, volei
Echipamente sala de forta, fitness
Dotari cabinet medical; Dotari cabine comentatori, VIP.

About Author