Ionuț Stroe: Numărătoare inversă a început

MTS continuă demersurile pentru a accesa, în premieră pentru instituție, fonduri europene atât pe partea de tineret, cât și de sport.

▶️ Astfel, ministrul tineretului și sportului Ionuț Stroe (foto) a avut zilele trecute o videoconferință cu ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș.

💬 “Chiar dacă trăim zile dificile, trebuie să mergem înainte cu proiectele pe care le avem, iar atragerea de bani europeni spre MTS, pentru tineret și sport, este unul dintre lucrurile pe care mi le-am asumat și la care țin foarte mult. S-au ratat două cicluri de finanțare europeană, s-au pierdut bani importanți, de aceea trebuie să fim cât se poate de eficienți, să avem o comunicare permanentă cu Ministerul Fondurilor Europene și cu Comisia Europeană. Pe partea de tineret deja vom putea aplica în câteva luni, iar pe partea de sport și turism pentru tineret, tabere școlare, alocarea de fonduri europene se va face din exercițiul de finanțare 2021-2027. Numărătoarea inversă a început, avem un an la dispoziție să clarificăm regimul juridic al obiectivelor care se vor regăsi pe lista de investiții”, a declarat Ionuț Stroe.

👉 În cadrul discuției, s-a vorbit și despre pregătirile și planificările pe care MTS le face în vederea unei eficiențe cât mai bune în atragerea de bani europeni, în noua organigramă a instituției va exista o direcție dedicată fondurilor europene.

About Author