EXCLUSIV: Lucrările la noua sală finalizate, în proporție de 40%

În aceste zile cumplite pentru sport, în care nu se vorbește decât despre Covid -19, o imensă lucrare sportivă în municipiul Oradea înaintează într-un ritm mai mult decât foarte bun. Se vorbea de mai mult timp că Oradea are nevoie de investiții în infrastructură. Și acestea încep să apară.

Chiar dacă nu este prioritar tot timpul pentru actuala administrație, se fac eforturi pentru ca sportul să nu fie lăsat la urmă sau neglijat. S-au făcut pași importanți pentru ca noua sală de jocuri din municipiul Oradea să se ridice la nivelul cerințelor performanțelor. Cel puțin la baschet unde suntem în ultimii ani tripli campioni naționali.

Lucrarea de mare anvergură, care va arăta cu adevărat impresionant este realizată de Compania CONSTRUCȚII ERBAȘU din București, cea care a fost înființată pe baza Decretului-Lege 54, în iulie 1990, ca întreprindere mică, cu capital integral românesc, având 20 de angajați.

Din anul 1991 compania, păstrând caracterul de afacere de familie, s-a transformat în Societate pe Acțiuni, ca acționari fiind cooptați o serie dintre angajații aflați înca de la început în firmă și care au contribuit din plin la dezvoltarea ei.

În timpul celor peste 29 ani de existență a fost realizată o gamă variată de lucrări în domeniul construcţiilor pe întreg teritoriul țării și nu numai.

Indiferent de mărimea şi complexitatea acestora, lucrările finalizate prin calitatea și profesionalismul cu care au fost realizate, reprezintă cartea de vizită a companiei.

Contactați telefonic, reprezentanții companiei au avut amabilitatea de a ne detalia, în exclusivitate, câteva date concrete despre stagiul lucrării.

Astfel, stadiul lucrării:

  • Stadiu fizic: 40%
  • Stadiu financiar: 30%
  • Lucrări executate

o Structură beton

§ sala mare – planșeu parter 100%; planșeu etaj 1 – 75%; planșeu etaj 2 – 25%

§ sala antrenament – s-au turnat grinzile peste parter

§ gradene prefabricate tribună – executate in prop. de 90%, din 01.05.2020 incepe montajul lor

o sarpanta metalică – s-a livrat parțial confecția metalică în șantier; din luna 07 incepe preasamblarea fermelor metalice si ulterior montajul lor

o instalații – se lucrează la instalațiile termice, ventilații, desfumare, sanitare, electrice pe parter

o dată estimată pentru inaugurare

  • vară/toamnă 2021

Materialele folosite:

  • beton 14.500 mc
  • armătura 1.600.000 kg
  • geogrile 30.000 mp
  • confecție metalică – 1.000.000 kg
  • Ca o noutate absolută, în complexitatea lucrării sunt angrenați zilnic 100 de muncitori care fac eforturi pentru ca totul să arate exact ca și în proiect.
  • De asemenea, au existat unele modificări față de planul inițial al lucrării pe care constructorul și le-a asumat cu toată responsabilitatea. Într-o altă ordine de idei, trebuie spus faptul că noua sală va deservi nu numai activităților sportive, că se vrea sau nu, va trebui să fie introdusă într-un circuit de diferite evenimente pentru a limita costurile de întreținere. Și costurile la o sală de peste 5 000 locuri vor fi ridicate lunar, orice eveniment sportiv sau artistic va fi binevenit.

About Author