Categories Tenis

Simona Halep îl susține pe Roger Federer în demersul său

Când ai prea mult timp liber începi să te gândești la lucruri care nu ți-ar fi venit în minte. Așa este și cazul lui Roger Federer, care și-ar dori o fuziune între forurile care conduc circuitul masculin şi pe cel feminin în tenis, ATP şi WTA.

“Mă întreb… doar eu mă gândesc că acum este momentul ca tenisul masculin şi cel feminin să se unească şi să fie unul?”, a scris Federer pe Twitter, precizând apoi: “Îmi imaginez o fuziune între WTA şi ATP. Nu vorbesc despre a uni competiţiile pe teren, ci despre o fuziune a forurilor (ATP şi WTA) care conduc circuitul masculin şi pe cel feminin”.

Aceasta ar fi probabil cea mai bună soluție, dar eu încă nu am auzit de conducători ai două foruri cu o groază de bani care să vrea să renunțe la independență unindu-se unii cu alții, indiferent că e vorba de sport sau oice alt domeniu de activitate.

Cert este că, așa cum era de așteptat, Federer a avut mulți susținători, printre care și Simona Halep, care a reacţionat cu mesajul: “Nu eşti singurul”.

Un nume mult cu mult mai multă greutate în tenisul feminin, Billie Jean King, este și ea o ferventă susținătoare a acestei unificări, la care visează de când a apărut era Open. Dar care, din motivele pe care le-am expus mai devreme, nu s-a înfîptuit în atâtea decenii. ”Sunt de acord. Şi am spus asta încă din anii ’70. O voce, feminin şi masculin împreună, este de mult timp viziunea mea pentru tenis. WTA singură a fost mereu Planul B. Mă bucur că suntem pe aceeaşi lungime de undă. Să o facem”, a scris ea.

About Author