Competițiile atletice confirmate abia după 15 iunie

Federaţia Română de Atletism (FRA) ne informează, într-un comunicat de presă, că a prelungit termenul de suspendare a tuturor competiţiilor până în data de 15 iunie, din cauza pandemiei.

„În contextul prelungirii stării de urgenţă până în data de 16 mai şi a păstrării în vigoare a tuturor măsurilor de prevenţie şi securitate stipulate în ordonanţele militare emise în ultimul timp de Guvernul României (Ordonanţa Militară nr. 9 din 16.04.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19), Federaţia Română de Atletism decide suspendarea tuturor competiţiilor până în data de 15 iunie (spiriduşi, C4, C3, C2, C1, J3, J2, J1, T, S, M). În cazul modificării măsurilor luate de Guvernul României şi Preşedinţia României, această decizie poate suferi modificări care vor fi comunicate imediat în momentul adoptării”, se arată în comunicatul postat pe site-ul FRA.

FRA consideră că 15 iunie este un termen corect pentru demararea competiţiilor de atletism. „Astfel, sportivilor li se va permite ca, la ieşirea din starea de urgenţă, să îşi reia antrenamentele în condiţii cât mai aproape de cele obişnuite şi dispună de o perioadă suficientă pentru a fi pregătiţi să concureze.

Totodată, organizatorilor de competiţii li se va permite organizarea în bune condiţii a competiţiilor de atletism. În Federaţie se va lucra în perioada următoare la un nou calendar competiţional în care se vor realoca competiţiile din perioada martie-iunie, existând însă şi posibilitatea anulării unora dintre acestea. Calendarul competiţional va fi aprobat în şedinţa Consiliului Federal care va avea loc cu proxima ocazie după ridicarea stării de urgenţă şi comunicarea noilor măsuri de prevenţie a pandemiei de COVID-19.

Federaţia Română de Atletism reia recomandarea făcută cluburilor care au sportivi de performanţă şi de înaltă performanţă să păstreze o legătură strânsă cu aceştia, să îi monitorizeze şi să îi sfătuiască în legătură cu toate aspectele ridicate de măsurile de autoizolare recomandate/ impuse de Guvernul României.

Este o situaţie care a ridicat probleme extrem de dificile tuturor celor implicaţi în activitatea atletică şi care cere răbdare, calm şi înţelegere pentru a putea fi depăşită cât mai uşor. Sănătatea noastră, a tuturor, este cel mai important lucru şi respectarea măsurilor de prevenţie este, în continuare, esenţială pentru stăpânirea acestei pandemii”, mai transmite Federația Română de Atletism.

About Author