Categories Fotbal

Presiunea din ce în ce mai mare pe conducerea FRF

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) solicită Federaţiei Române de Fotbal, într-o adresă trimisă, preşedintelui Răzvan Burleanu (foto), să stabilească urgent împreună cu autorităţile o dată fermă pentru reluarea antrenamentelor şi a programului competiţional al Ligii I după încheierea stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Conform adresei publicate pe site-ul LPF, stabilirea unei date este necesară cluburilor din Liga I pentru a începe procedurile pentru readucerea în ţară a jucătorilor străini.

„Vă rugăm să luaţi măsurile care se impun pentru realizarea urgentă a următoarelor demersuri:

  • Modificarea Regulamentelor FRF în vederea transpunerii în plan naţional a circularei FIFA nr. 1714 din 7 aprilie 2020.
  • Finalizarea Protocolului FRF de reluare a procesului de antrenament şi de jocuri oficiale şi transmiterea acestuia reprezentanţilor Ministerului Tineretului şi Sportului în vederea integrării lui într-un act normativ aplicabil întregului sport românesc.
  • Stabilirea împreună cu autorităţile a unor date ferme pentru reluarea antrenamentelor şi a programului competiţional al Ligii I Casa, conform solicitărilor de mai înainte. Precizăm că data oficială de reluarea a antrenamentelor trebuie comunicată urgent tuturor cluburilor deoarece unele dintre acestea trebuie să înceapă procedurile pentru readucerea în ţară a jucătorilor străini”, se arată în adresa LPF.

Liga Profesionistă de Fotbal subliniază faptul că intenţionează să reia actuala ediţie a campionatului Ligii I în week-end-ul 13-14 iunie.

„Dorinţa cluburilor din Liga I este aceea de a relua procesul de antrenament imediat după terminarea stării de urgenţă. Dorinţa cluburilor afiliate la LPF, precum şi a partenerului media EAD, este aceea de a finaliza ediţia actuală a campionatului Ligii I prin disputarea tuturor meciurilor din actualul sezon competiţional, conform recomandărilor Comitetului Executiv UEFA nr. 23 din 23 aprilie 2020, protejarea sănătăţii jucătorilor şi a celorlalte persoane rămânând un obiectiv prioritar pentru LPF. LPF intenţionează să reia actuala ediţie a campionatului Ligii I în weekend-ul 13-14 iunie, pentru a permite tuturor cluburilor efectuarea unui proces de pregătire de aproximativ 4 săptămâni”, se mai menţionează în adresa trimisă către FRF.

De altfel, LPF a transmis către federaţie la 27 aprilie draft-ul documentului intitulat „Protocol de reluare a pregătirii centralizate tip cantonament cu circuit închis pentru cluburile din Liga I”.

În finalul adresei, Liga Profesionistă de Fotbal mulţumeşte în numele cluburilor din Liga I pentru sprijinul acordat acestora prin modificarea Regulamentului Naţional de Licenţiere a Cluburilor şi de Fair-Play Financiar.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus.

About Author