Categories Fotbal

AJF Bihor vine în sprijinul celor care vor solicita somaj tehnic

Sportul s-a oprit în totalitate la nivel mondial cu unele mici excepții. Din păcate, o parte dintre competițiile sportive programate anul acesta au fost anulate. O mare parte dintre ele au fost reprogramate pentru anul următor. La noi în țară situația este una de excepție. Și anume, totul depinde de starea de urgență. Aceasta a fost anunțată de președintele României pe data de 18 martie pentru o perioadă de o lună de zile. Cel mai probabil în data de 18 aprilie, cu o zi înainte de sfintele Sărbători Pascale, va fi prelungită cu cel puțin o lună.
Dacă la nivel central, nu există timpul fizic necesar pentru a se derula în continuare unele întreceri interne, pe plan local soluțiile sunt variabile.
Campioanele trebuie declarate în timp util pentru a se înscrie în Cupele Europene. Pe plan județean, se poate decala cu zeci de zile unele raportări.
Radu Traian Bitea, președintele Asociațiai Județene de Fotbal Bihor a gândit mai multe variante de realuare a competițiilor fotbalistice pe plan județean, dar repet în funcție de starea de urgență. Până atunci însă, conducerea AJF Bihor vine în spijinul echipelor afiliate care au jucători cu contracte de muncă.
Doar acei jucători care au astfel de contracte sau alte forme legale, gen PFA dar cu o singură variantă de venit pot depunde actele pentru somajul tehnic. Cu alte cuvinte, trebuie să ai o singură variantă de venit propriu ca fotbalist, înregistrat la AJF Bihor pentru a putea să primești din partea statului șomaj.
Doua persoane angajate în cadrul AJF Bihor și care se încadrează în această lege vor intra și ei cel mai probabil în șomaj. Chiar dacă sumele încasate vor fi mai mici față de salariul pe care-l încasau prin munca prestată, e mai bine să primească șomaj decât nimic. Toată documentația necsară pentru a se depune la AJOFM Bihor va fi la dispoziție celor care solicită în format electronic.

Până la noi ordine, deocamdată toată lumea speră că sezonul județan se va relua, iar în premieră putem avea meciuri și în iulie sau chiar august!!!

About Author