MTS-ul solicită negocierea directă cu salariații

La cerință expresă a lui Ionuț Stroe, noul Ministru al Tineretului și Sportului din România, toate federațiile sportive care își desfășoară activitatea în țara noastră au o obligație. Și anume, să solicite tuturor cluburilor sau asociațiilor sportive afiliate să prezinte documentația prin care să reiasă numărul persoanelor angajate cu forme legale.
În acst fel, Ministerul vine în sprijinul sportului prin dorința de a ușura munca conducerii în ceea ce privește șomajul tehnic.
Toți, dar absolut toți angajații vor inta în șomaj tehnic și vor beneficia de drepturile bănești comform legii în vigoare.
Județul Bihor are trei mari cluburi sportive și anume CS Municipal Oradea, CS Universitar Oradea și CS Crișul Oradea care au obligația să trimită federațiilor documente solicitate. Pe lângă acestea mai sunt cluburi care nu au așa multe secții sportive sau chiar dacă au nu au mulți sportivi legitimați.
Un statul special îi au cei de la Liceul cu Program Sportiv Bihorul Oradea care au în nomenclatură statutul de profesor-antrenor, și care aparțin de Ministerul Educației și Cercetării.
Cu alte cuvinte ei vor fi sub tutela altui minister, dar în aceeași situație ca și colegii lor.
Acum trebuie să spunem adevărul și anume că unii antrenori sau sportivi aveau salarii foarte mari dar veniturile erau în mare parte private.
Cum nu mai există activitate în această perioadă extrem de dificilă și unică în felul ei, este absolut normal să nu mai fie plătite, dar în același timp, sportivii sau antrenorii nu vor accepta niciodată 75 % din salariu minim pe economie, plus să-și plătească siguri impozitele și taxele.
Aici rămâne la latutidinea fiecărui conducător cum gestionează o astfel de situație, iar soluția de compromis, în care atât jucătorii, antrenorii sau cei implicați în activitate și conducerea să negocieze cea mai bună decizie.
Este și îndemnul conducerii federațiilor din România ca soluțiile cele mai eficiente să vină din partea cluburilor.

About Author