Sportu-i frate cu românu, în orice condiții!!!

Traversăm o perioadă în care izolarea la domiciliu este cea mai bună soluție pentru prevenirea îmbolnăvirii cu noul coronavirus. Pentru cei obișnuiți să facă sport, izolarea acasă este cu atât mai grea. Partea bună este că epidemia de Covid-19 nu trebuie să ne împiedice să facem mișcare, dacă avem o stare bună de sănătate.

Iată câteva exerciții ușoare și eficiente pe care le putem face acasă, așa încât musculatura să nu aibă de suferit și nici să nu ieșim din izolare cu kilograme în plus!
Totodată, trebuie să fim atenți la cât și ce anume mâncăm în această perioadă.

„O oră pe zi de mișcare ne aduce multe beneficii. Alocați din timpul pe care l-ați petrece pe canapea vizionând filme și seriale. Kilogramele în plus nu afectează doar aspectul fizic, ci și sănătatea. Crește colesterolul, grăsimea se depune pe abdomen, pe organe, pe artere. Avem nevoie de o sănătate bună și de un sistem imunitar puternic în special în această perioadă când suntem amenințați de acest virus’, declară Kinga Sebestyen, antrenoare de Kangoo Jumps.

Kinga recomandă efectuarea unor exerciții de bază menite să accelereze metabolismul și să ardă depunerile de grăsime, să stimuleze sistemul limfatic și să tonifieze musculatura. În cazul său, alege să facă aceste exerciții având ghetele Kangoo Jumps în picioare, pentru o mai mare eficiență.

„Începeți cu exerciții de încălzire – rotire mâini, picioare, umeri, gât, extensii, apoi sărituri ușoare. Apoi antrenați mușchii picioarelor, fesierii, abdomenul, bratele și spatele.

Faceți serii de genuflexiuni cu coborâre cât de jos puteți. Atenție să mențineți spatele drept.

Pentru mușchii picioarelor și fesieri faceți fandări înainte, din mers și laterale. Greutatea corpului este suficientă, însă ajută și mai mult dacă țineți în mână gantere sau sticle cu apă. Eu țin în picioare ghetele Kangoo Jumps

Flotări cu mâinile la sol și corpul la nivel orizontal. Pentru mai multă eficiență, urcați picioarele pe canapea și păstrați palmele pe podea, corpul fiind astfel înclinat. Mențineți abdomenul încordat și spatele drept tot timpul.

Ridicări de gantere sau sticle cu apă, laterale sau în față.

Pentru triceps faceți flotări verticale, sprijinindu-vă cu mâinile la spate pe un scaun. Atenție să nu vă dezechilibrați, iar scaunul să fie stabil.

Serii de abdomene clasice și laterale, cu picioarele la podea sau ridicate. Aici eu țin în picioare ghetele Kangoo Jumps pentru un mai mare efort, ele cântărind 2 kilograme fiecare.

Planșe cât mai îndelungate. Stați pe coate, cu corpul perfect aliniat, nici mai sus, nici mai jos. Încearcă să reziști măcar un minut așa.

Dacă ai un covor gros și nu deranjezi vecinii, poți face sărituri de diverese tipuri: cu picioarele apropiate și depărtate, cu genunchii ridicați la piept, Jumping Jacks, etc. Eu, spre exemplu, sar pe ghete Kangoo Jumps pe un covor gros. Cu tot ce fac în casă, pot arde chiar și 800 de calorii pe oră, ceea ce este eficient, în condițiile în care nu avem altă alternativă și e necesar să stăm izolați la domiciliu.

La final nu uitați să faceți streching pentru ca musculatura să nu rămână tensionată’, explică Kinga Sebestyen.

Pentru a-i ajuta pe cei de acasă, Kinga realizează zilnic transmisii live pe pagina sa de Facebook, arătând modalități de a face sport la domiciliu.

About Author