Categories Fotbal

Nu e tocmai în avantajul echipelor. FRF schimbă regulile în timpul jocului

Razvan Burleanu, sau Razvan Powerpoint cum il numeste colegul Andy Stanescu pe presedintele FR Fotbal, a mai dat odata iama prin fasole.
Nu direct, ci prin interpusi, ca de obicei. Razvan zice iar Comitetul Executiv de Urgenta executa, ca… asa-i in fotbal!

Cum pandemia de Covid-19 a frunzarit bine sportul romanesc pe toate palierele, capeteniile fotbalului vor sa aduca cu orice pret in atentia publicului fenomenul pe care il pastoresc. Si asta in regim de urgenta. Ca deh, oamenii doresc fotbal, ca fotbalistii se antreneaza prin sufragerii iar antrenorii fac tactica cu sticlele de bere.
Dar de unde? Pe conducatori ii cam inteapa cutitul cu bani. Nu avem fotbal, nu avem bani, asa ca…hai la treaba, indiferent cand si cum….

Liga a 3-a trimisa in vacanta

La inceputul acestei saptamani, FR Fotbal a decis “inghetarea” campionatului.
Astfel, dupa ce s-au disputant 16 etape din cele 30, din cauza pandemiei de Covid-19, campionatul Ligii a 3-a se incheie prematur.
Echipele fruntase din cele cinci serii vor promova in esalonul secund, chiar daca va exista si un baraj in cazul in care diferenta de puncte dintre primele doua clasate va fi mai mica sau egala cu 3 puncte.
In acest fel Aerostar Bacau(seria 1) si FC U Craiova (seria 4) promoveaza direct, in timp ce barajele disputate intr-o singura mansa vor fi: Unirea Slobozia – Mostistea Ulmu(seria 2), Progresul Spartac – CSM Slatina (seria 3) si Comuna Recea – Minaur Baia Mare (seria 5).

Caprele si rondul de varza au fost impacate printr-o astfel de decizie.

Restul echipelor…”inghetate” in vacanta fortata.

De “la tara”, din liga a 4-a, nu vor mai promova 21 echipe ci numai 14.
Mintile luminate au decis ca este mai bine sa faca baraje in 3 intre reprezentantele judetelor.
Comunicatul de pe site-ul FR Fotbal ne informeaza ca “fiecare echipa va disputa un singur joc impotriva fiecareia dintre celelelte doua echipe din mini-grupa”.
Da, mini-grupa, mini-joc, mini-fotbal, mini-management, mini-market adica butic.

Ca atare din sezonul urmator liga a 3-a de fotbal autohton va avea 5 serii cu cate 18 echipe, pe sistemul fotbal la kg.

Liga a 2-a… La macelarie

Ca sa pastreze aceeasi unitate de gandire si de masura, Comitetul Executiv de Urgenta al FRF a aplicat aceleasi principii si la Liga a 2-a.
Ei, hai ca glumesc!

Aceleasi minti intortocheate au elaborate 3 scenarii. Pe bune ca omenutii sunt descendentii lui Sergiu Nicolaescu…

Din cele 3 scenarii a fost ales acela care presupune play-off de 6 echipe si vacanta pentru restul. Si cu injumatatirea punctelor pentru echipele din play-off.

De ce de 6 si nu de 8? De ce de 6 si nu de 4?… nimeni nu poate da o explicatie logica si pertinenta.
Sau poate incercam sa dezlegam ceva incurcaturi de logica.

  1. UTA Arad – 50pct
  2. CS Mioveni – 39
  3. Turris Turnu Magurele – 39
  4. FC Arges – 38
  5. Petrolul Ploiesti – 38
  6. Rapid – 37

Rapid – “Echipa de traditie”, suporteri, finantata de la bugetul sectorului 1 cu munti bani, viitoare posesoare de stadion modern. Avantaj ei

Petrolul Ploiesti – “Echipa de traditie”, suporteri, stadion cochet, patronul ameninta cu retragerea echipei din campionat in cazul in care promovarea nu se joaca pe teren. Avantaj Mihailovici – tremurat de lenjerie expus in Powerpoint.

FC Arges – “Echipa de traditie”, suporteri, finantata la fel de gros din bani publici. Presiuni in limbajul de prezentare.

Turris Turnu Magurele – Echipa mica, stadion cochet dar nu la standard de liga secunda, tricoul bugetului incepe sa stranga. Incurca itele, fara nicio sansa de promovare. La naiba cu ei, victime colaterale!

CS Mioveni – Prea mici pentru un razboi atat de mare. Insolventa si problemele financiare sunt de bun augur pentru federali. Si astia incurca itele cu dorinta lor de a face performanta pe bani putini. La naiba si cu astia!

UTA Arad – Liderul de drept si virtuala echipa promovata. In ciuda spectacolului facut de conducatori pentru cei care nu se pricep la fotbal. Echipa omogena, cu valoare tehnica ridicata, UTA are o linie de clasament deosebita – 15 victorii, 5 egaluri si 3 infrangeri. Traditie, stadion nou, conducere tehnica stapana pe actiunile intreprinse. Conducerea administrative mai are ceva de lucru la invaluirile laterale de comunicare. Aceasta uita de relatia de prietenie pe care o are direct cu conducerea FR Fotbal dar si cu unul dintre samsarii de jucatori care pozeaza in oficial UTA desi nici usturoi n-a mancat nici ceasul nu-i arata ora exacta.

Observatie – Sa-mi fie cu iertare, dar echipele de traditie cu care ne laudam sunt infiintate dupa anul 2000.

Si totusi, intreb retoric

Rapid Bucuresti si Metaloglobus Bucuresti se pozitioneaza la acest moment pe locurile 6, respectiv 7, cu acelasi numar de puncte 37, despartite fiind doar de golaveraj – 32-20 Rapid si 28-20 Metaloglobus – adica de 4 goluri.

Oare Metaloglobus nu merita o sansa la promovare?
Ce parere are Marius Burca, presedinte al Metaloglobus si membru in C. Ex. al FR Fotbal, despre acest aspect?
O fi votat pro sau contra scenariului cu numarul 3?

Acestea fiind spuse, regizorul Powerpoint Razvan a decis sa impace inca odata caprele, lanul de varza dar mai ales echipele de pseudo-traditie din fotbalul autohton.
Cum reuseste acest lucru? Pendulez intre “asupra de masura” si “dubla masura”.

Componenta Comitetului Executiv de Urgenta al FR Fotbal – Razvan Burleanu – Presedinte FRF, Gino Iorgulescu – Presedinte LPF, Octavian Goga – Presedinte AJF Brasov
Deciziile acestui comitet de urgenta vor fi ratificate cu siguranta in urmatoarea sedinta a Comitetului Executiv al FR Fotbal.
Siguranta ratificarii acestora vine de la faptul ca Gino Iorgulescu este ocupat in aceasta perioada cu probleme personale si oricum ar fi fost in minoritate in fata tandemului Burleanu- Goga, iar componenta Comitetului Executiv, cu mici exceptii, reprezinta o masina de ridicat mana la toate doleantele presedintelui Burleanu.

About Author