Jocurile Olimpice de la Tokio în 2021 sau anulate!!!

Preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), Thomas Bach, a declarat că Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi anulate dacă nu se vor desfăşura în 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, informează Reuters.

„Sincer, am o anumită înţelegere pentru asta, deoarece nu poţi să angajezi pentru totdeauna 3.000 sau 5.000 de persoane într-un comitet de organizare. Nu poţi schimba în fiecare an întregul program sportiv la nivel mondial al tuturor federaţiilor importante. Nu poţi ţine sportivii în incertitudine”, a spus Bach pentru BBC.

Bach a declarat că forul olimpic s-a angajat să organizeze jocurile anul viitor, dar trebuie să fie pregătit pentru diferite scenarii, inclusiv pentru sportivi în carantină.

„Ce ar putea însemna asta pentru viaţa dintr-un sat olimpic? Toate aceste scenarii diferite sunt luate în considerare şi de aceea spun că este o sarcină mamut, deoarece sunt atât de multe opţiuni diferite încât nu este uşor să le abordăm (acum). Când o să avem o viziune clară despre cum va arăta lumea la 23 iulie 2021, atunci (vom lua) deciziile corespunzătoare”, a precizat el.
Prevăzute a se desfăşura în perioada 24 iulie – 9 august, Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru 23 iulie – 8 august 2021, din cauza pandemiei de coronavirus.

About Author