Categories Fotbal

Un campion mondial cu Franța și-a vândut medalia

Unul dintre campionii mondiali cu Franța, în 2018, în acea finală câștigată împotriva Croației cu scorul de 4-2, și-a vândut medalia la o casă de vânzări celebră.
Julien’s Auctions este casa de vânzări renumită pentru tranzacțiile sale record, dar în special de articole aparținând culturii pop. În 2016, o rochie care fusese a lui Marilyn Monroe a fost vândută cu 4,8 milioane de dolari. Dar la această casă se pot vinde tot felul de lucruri, inclusiv medalii câștigate la marile competiții sportive internaționale.
Există însă o curiozitate. Obiectele care provin din lumea sportului sunt scoase la vânzare o singură dată pe an și acum medalia de campion mondial în 2018 a reprezentat piesa de rezistență.
Nu s-a putut afla cui aparține
Cu toate încercările jurnaliștilor francezi de a afla care este jucătorul care a preferat banii în locul neprețuitului obiect care simboliza marea performanță ei nu au putut depista despre cine este vorba.

Unul dintre punctele forte ale acestei case de vânzări este menținerea secretului perfect asupra numelui celui care a cedat obiectul de valoare, dacă acesta nu dorește să devină public.
Ironiile jurnaliștilor de la 90min.com
Așa că pentru publicația 90min.com, cea care a dezvăluit vânzarea, nu a rămas decât varianta de a da cu presupusul asupra numelui celui în cauză.

”Poate că Adil Rami a avut nevoie de bani ca să facă un gest romantic extravagant prin care să se împace cu fosta iubită, Pamela Anderson.
Medalia a fost vândută cu 66.000 de euro
Sau poate că Florian Thauvin a vândut-o din vinovăție, fiindcă a jucat doar un minut tot turneul”.

Ce este știut cu siguranță este prețul cu care a fost vândută medalia, 66.000 de euro și faptul că au mai fost comercializate și medalii de la turneele finale ale CM 1994 și 2002, precum și de la cel al EURO 2000. Acum abia anul viitor va fi programată următoarea vânzare de obiecte sportive de valoare, cele mai căutate fiind din lumea fotbalului.

About Author