A fost, este și va rămâne unică… Numele ei, NADIA!!!

Nadia Comăneci este una din mândriile țării noastre, cea care ne-a făcut cunoscuți întregii lumi după ce a devenit prima sportivă care a obținut o notă de 10 pentru un exercițiu, la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976.
După ani de muncă și de performanță sportivă, Nadia Comăneci este recompansată lunar cu o pensie în valoare de 13.149 de lei, potrivit Kanal D.

Însă pensia Nadiei este întrecută de cea a canotoarei Veronica Cochelea, care are o pensie de 15.080 de lei.

Nadia a reușit să părăsească orașul natal, Oneștiul, și să pornească o nouă viață în America. Părinții ei, Ștefania și Gheorghe Comăneci erau despărțiți din anii 1970. Nadia a declarat pentru Revista Tango: „Nu mi-a picat deloc bine să aflu că părinții mei se despart, dar am înțeles că e mai bine așa’.

Gheorghe Comăneci locuia la țară și era un om gospodar. Își omora timpul cu munca în grădină. Cultiva castraveţi, îi punea la murat şi îi vindea într- o piaţă din Oneşti. Vestea tristă a venit apoi, în 2012. Tatăl Nadiei, Gheorghe Comăneci a încetat din viață joi, 12 ianuarie 2012, la Spitalul Universitar de Urgență București. El suferea de ciroză și fusese internat a două zi de Crăciun în urmă unei hemoragii digestive.

Nadia Comăneci este câștigătoare a cinci medalii olimpice de aur. Este considerată a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX și una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile, „Zeița de la Montreal’, prima gimnastă a epocii moderne care a luat 10 absolut.

Este primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.

La 14 ani, Comăneci a devenit o stea a Jocurilor Olimpice de Vară din 1976 de la Montreal, Québec. Nu numai că a devenit prima gimnastă care a obținut scorul perfect de zece la olimpiadă (de șapte ori), dar a și câștigat trei medalii de aur (la individual compus, bârnă și paralele), o medalie de argint (echipă compus) și bronz (sol).

About Author