Județul Bihor are nevoie de noi talente în arbitraj

Proiect pilot AJF Bihor- Mediatizarea meseriei de arbitru de fotbal în școlile bihorene

Grație unui proiect declarat eligibil și finanțat de Direcția Social Comunitară Bihor, Asociația Județană de Fotbal Bihor în colaborare cu Comisia Județeană a Arbitrilor Bihor și Inspectoratul Școlar Județean, demarează un proiect pilot ce implică promovarea și mediatizarea meseriei de arbitru de fotbal în liceele și universitățile din județul Bihor în scopul atargerii tinerilor spre paracticarea meseriei de arbitru.
Acest proiect a fost demarat în contextul situației contemporane privind situația arbitrajului bihorean, cu dificultăți în atragerea tinerilor spre fenomen atât din punct de vedere numeric cât și valoric.
Lectori specializați și arbitrii divizionari vor prelege în fața tinerilor cu o metodologie specifică și adaptată. Tinerii de perspectivă și doritori în a-și începe cariera în arbitraj vor primi echipamente de arbitrii și accesorii specifice. Finalitatea proiectului se va regăsi într-un curs de dobândire a calității de arbitru.
Proiectul continuă seria activităților începute acum patru ani pentru dezvoltarea arbitrajului Bihorean, ce implică achiziționarea de echipamente specifice, accesorii, cursuri de pregătire fizică/teoretică, relocare sediu, etc.
„Sunt foarte bucuros pentru acest proiect care se pliază perfect pe necesitățile arbitrajului bihorean. Am convingerea că tineri talentați descoperiți prin acest proiect vor devenii arbitrii de top ai României în viitor”, a declarat Radu Bitea.

About Author