Se reduc numărul persoanelor la standuri si garaje în F1

Consiliul mondial al sportului automobilistic (FIA), instanţa conducătoare a Formulei 1, a precizat, miercuri seară, modalităţile care vor fi impuse echipelor din „Marele Circ” la viitoarele Grand Prix-uri, ce se vor disputa cu porţile închise, fără public, informează cotidianul L’Equipe.

Pentru a limita circulaţia la standuri şi la garaje, cele zece echipe vor fi limitate la un personal care să nu depăşească 80 de persoane (faţă de peste 100 în mod obişnuit) pe toată durata evenimentului.

Totodată, maximum 60 de ingineri, tehnicieni şi mecanici vor fi autorizaţi să lucreze la cele două monoposturi ale fiecărei echipe.

Această cifră va permite astfel ca doar 20 de persoane să se ocupe de celelalte sarcini: primire şi masă, serviciu de presă, securitate, şoferi de camion etc.

Criza coronavirusului a bulversat complet sezonul din cel mai important campionat automobilistic al planetei, care trebuia să înceapă pe 15 martie, la Melbourne. În total, zece Mari Premii din acest an au fost anulate (Australia, Monaco şi Franţa) sau amânate pentru date ulterioare (Bahrain, China, Vietnam, Olanda, Spania, Azerbaidjan şi Canada).

Formula 1 plănuieşte să înceapă sezonul 2020 cu două curse în Austria, pe circuitul Red Bull Ring din Spielberg, în zilele de 5 şi 12 iulie.

About Author