Categories Tenis

Măsuri drastice pentru organizarea US Open 2020

Organizatorii US Open fac toate eforturile pentru ca Grand Slam-ul de la New York să se desfășoare în perioada stabilită (24 august – 13 septembrie). Americanii iau în calcul măsuri drastice care includ teste Covid, zboruri charter și meciuri fără spectatori.

Organizatorii US Open vor să se adapteze pandemiei de Coronavirus și să organizeze fără întârziere sau amânare turneul din acest an. Dorința lor rămâne fermă, deși ar însemna încasări mult mai mici din cauza lipsei spectatorilor sau cheltuieli mult mai mari de organizare din cauza protocoalelor sanitare impuse de Ministerul Sănătății din Statele Unite.

”Suntem concentrați pe 150% pentru organizarea turneului. Este responsabilitatea noastră să ne gândim la posibilitatea unei date și locații alternative, dar încă nu este cazul să dăm importanță prea mare. Se va face un anunț între jumătatea și sfârșitul lunii iunie. Între timp, Federația Americană de Tenis (USTA) lucrează la toate măsurile sanitare necesare pentru buna desfășurare a turneului pentru a „reduce la minimum riscul” răspândirii coronavirusului ” a declarat Stacey Allaster, director executiv responsabil de tenisul profesionist la Federația Americană de Tenis (USTA).

Zboruri charter
Una dintre cele mai importante măsuri avute în vedere sunt zborurile charter pentru jucători. În special, pentru cei din Europa, Asia și America de Sud. La fel ca în cazul altor sporturi, jucătorii de tenis vor fi testați înainte de a decola spre Statele Unite, urmând ca testele covid să fie repetate și pe tărâm american.

Meciuri fără spectatori
La ediția din 2020 a fost înregistrat un număr de 850.000 de spectatori, iar în 2020, cel mai probabil, meciurile vor fi cu porțile închise. Așa dorește guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo.
Cu aproape trei luni înaintea startului US Open, în Statele Unite erau 1.178.000 de persoane infectate cu coronavirus.

Restricții drastice în zona vestiarelor și a arenelor
Chiar și fără spectatori, un astfel de eveniment adună mii de oameni. Ca să reducă interacțiunea dintre cei care vor fi prezenți, organizatorii US Open vor să reducă numărul de persoane care fac parte din staff-urile jucătorilor. Astfel, Federația Americană de Tenis vrea să pună la dispozția jucătorilor maseuri și fizioterapeuți.

Se ia în calcul și reducerea numărului arbitrilor, mai ales că US Open beneficiază de sistemul hawk-eye. Copiii de mingi ar putea fi înlocuiți cu adulți pentru a nu îi expune pe cei mici la virus.

Americanii se gândesc deja să mărească numărul de vestiare. Ținând cont că nu vor fi spectatori, una dintre posibilități ar fi montarea de vestiare provizorii în exteriorul arenei.

US OPEN 2020
Perioada: 24 AUGUST – 13 SEPTEMBRIE 2020
Locație: Flushing Meadows-Corona Park din New York, USA
Suprafața de joc: DecoTurf

About Author