Primul Grand Prix din Formula 1, programat pe 5 iulie

Sezonul de Formula 1 se va relua luna viitoare, o dată cu organizarea pe 5 iulie a Grad Prix-ului Austriei, notează BBC.

Guvernul Austriei a aprobat găzduirea curselor de deschidere a sezonului 2020 de Formula 1 în luna iulie, după ce Marele Circ din acest an a fost bulversat din cauza pandemiei de coronavirus.
Astfel, după cursa din 5 iulie, pe 12 iulie va fi organizată o altă cursă pe Red Bull Ring din Spielberg. ”Cele două curse de Formula 1 de pe 5 iulie și 12 de la Spielberg vor fi organizate fără spectatori. Organizatorii din Formula 1 au prezentat un plan profesionist și complet pentru prevenirea răspândirii Covid-19”, a precizat, sâmbătă, ministrul Sănătății din Austria, Rudolf Anschober.

Sezonul 2020 trebuia să înceapă în Australia, în luna martie, dar din cauza pandemiei de coronavirus cursa a fost anulată. De asemenea, alte zece curse din acest sezon au fost fie anulate, fie amânate. Dacă cursele din Austria vor avea succes, sezonul de Formula 1 ar putea continua pe 19 iulie, în Ungaria, la Budapesta.

About Author